29 / 04 / 2024

Kahramanmaraşlılar müjde! 9 bin 800 deprem konutu yıl sonunda teslim edilecek!

Kahramanmaraşlılar müjde! 9 bin 800 deprem konutu yıl sonunda teslim edilecek!

Asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, 9 bin 800 deprem konutunun yıl sonunda teslim edilmesi planlanıyor.



Kahrananmaraş'ta evleri yıkılan vatandaşlar için inşa edilen toplu konutlardan 9 bin 800'ünün yıl sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

AFET KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerindens sonra inşasına başlanılan afet konutları hızl yükselmeye devam ediyor.

Türkiye Tek Yürek kampanyası kapsamında bir yandan kırsal mahallelerde 127 metrekarelik 3 oda 1 salondan oluşan tek katlı evlerin diğer taraftan da zemin artı 3, 4 ve 5 kat olarak planlanan  TOKİ  konutlarının inşaat çalışmaları son sürat devam ediyor. 

9 BİN 800 KONUT YIL SONUNDA TESLİM EDİLECEK!

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, devletin tüm birimlerinin, afetzedelerin hiçbir eksiğinin kalmaması için gece gündüz çalıştıklarını açıkladı.

Ünlüler, Kahramanmaraş'ta evleri yıkılan vatandaşlar için inşa edilen toplu konutlardan 9 bin 800'ünün yıl sonuna kadar hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

Kahramanmaraşlılar müjde! 9 bin 800 deprem konutu yıl sonunda teslim edilecek!

20 BİN KOTUNUN ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR!

Vali Ünlüer,inşaatı devam eden konutlarla ilgili açıklama yaptı. Ünlüer, afetzedeler, her türlü ayrıntı düşünülerek modern yöntemlerle yapılan konutlarına güven içerisinde yerleştirileceğini açıkladı.

Ünlüer '' TOKİ kanalımızda bizim şu anda 20 bin konutumuzun inşası devam ediyor. Bunlar şehir merkezlerinde. Bunlardan 8 binini yıl sonuna kadar teslim alıp hak sahibi vatandaşlarımıza dağıtmayı planlıyoruz. '' dedi.

10 bin civarında da kırsal konutun şu anda yapımının devam ettiğini belirten Ünlüer,  bunlardan da 1800'ü yıl sonuna kadar tamamlanarak vatandaşlara teslim edileceğini açıkladı. Vali Ünlüer, diğer konutların ise Haziran 2024'e kadar tamamlanacağını aktardı.

Kahramanmaraşlılar müjde! 9 bin 800 deprem konutu yıl sonunda teslim edilecek!

KAHRAMANMARAŞ'A 5 YENİ HASTANE YAPILACAK!

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'a 5 yeni hastane yapılacak. 6 Şubat'ta meydana gelen Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 11 ili etkileyen depremlerde Kahramanmaraş'ta birçok kamu ve özel hastane binası zarar görmüştü.

Afetzede vatandaşların nitelikli sağlık ihtiyacının karşılanması için Sağlık Bakanlığı tarafından çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Türkoğlu'na 120, Nurhak'a 50 ve Onikişubat ilçesine 400 yatak kapasiteli acil durum hastanesi yapılması planlanırken, Dulkadiroğlu'na 400 yataklı "Ferhuş Sağlık Kompleksi" ve Onikişubat ilçesine 1000 yataklı "Kahramanmaraş Şehir Hastanesi" yapılmasına karar verildi.

Şanlıurfalılar müjde! 897 adet deprem konutu Aralık 2023'te teslim edilecek!

Geri Dön