30 / 04 / 2024

Şanlıurfalılar müjde! 897 adet deprem konutu Aralık 2023'te teslim edilecek!

Şanlıurfalılar müjde! 897 adet deprem konutu Aralık 2023'te teslim edilecek!

Türkiye'de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da inşa edilen deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu.  897 adet deprem konutu Aralık 2023'te teslim edilecek.



Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat meydana gelen depremlerden etkilenen kentte Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan 4 bin 469 kalıcı konuttan yapımında sona yaklaşılan 897'sinin aralıkta teslim edilmesi bekleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca depremlerden etkilenen 11 kent arasında bulunan Şanlıurfa'da yapılması hedeflenen 16 bin 782 kalıcı konut ve köy evinden temeli atılan 4 bin 469 evin çalışmaları devam ediyor.

Şanlıurfalılar müjde! 897 adet deprem konutu Aralık 2023 te teslim edilecek!

DEPREM KONUTLARI ARALIK AYINDA TESLİM EDİLECEK

Depremzedeler için merkez Eyyübiye ile Karaköprü ve Birecik ilçelerinde tünel kalıp sistemiyle 3 oda 1 ve 2 oda 1 olarak yapımı devam eden 897 adet konutun büyük kısmı tamamlandı.

Aralık ayında afetzedelere teslim edilmesi hedeflenen konutların yer aldığı bölgelerde yeşil alanlar, otopark, çocuk oyun alanları, spor alanları ve dükkanlar da yer alıyor.

Vali Hasan Şıldık, AA muhabirine, Şanlıurfa'da gerçekleşen deprem felaketinin yaralarını sarmak, izlerini silerek ortadan kaldırmak için tüm alanlardaki çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Şanlıurfalılar müjde! 897 adet deprem konutu Aralık 2023 te teslim edilecek!

TOKİ tarafından Eyyübiye, Birecik ve Karaköprü ilçelerinde deprem konutlarının inşa çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Şıldak, bu kapsamda 4 bin 469 konutun yapımının sürdüğünü ve bunlardan Eyyübiye ve Birecik ilçemizdeki 897 konutun aralık 2023'de tamamlanarak vatandaşlara teslim edilmesini planldığını belirtti.

Diğer konutların da yapımının hızla devam ettiğini söyleyen  Şıldak, "Bunlara ilave olarak da kırsal mahallelerimizde konut yapımına başladık. Kırsalda 223 konutumuzun inşası devam ediyor." diye ifade etti.

Şanlıurfalılar müjde! 897 adet deprem konutu Aralık 2023 te teslim edilecek!

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

TOKİ'de görevli uzman Melih Dilmaç ise Eyyübiye'de yapımı sürdürülen 19 bloklu 363 konutun yapım çalışmalarının devam ettiğini aktardı. 

Dilmaç, "Eyyübiye'deki yapımı süren alanımızda bir ticaret merkezimiz var. En yakın zamanda bu konutları hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz, çalışmalarımız devam ediyor. Konutlarımız radye temel üzerine tünel kalıp sistemiyle zemin etütleri yapılarak depremzedelerin güvenle oturabileceği şekilde tasarlandı" diye konuştu.

Bandırma Belediyesi iki arazi satacak! İhalesi 11 Ekim'de!

Altında kara gün! 8 ay öncesine geri dönüyoruz! Hatice Kolçak'tan kokutan açıklama şimdi geldi!

A101'den dev indirim! Dip fiyatlar tek tek açıklandı: Tereyağı, kırmızı et, peynir, salça! A101 aktüel ürünler kataloğu


Geri Dön