29 / 04 / 2024

Çocuğu okula gidenlere müjde! Öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta ve kırtasiye malzemeleri devletten! İşte şartlar...

Çocuğu okula gidenlere müjde! Öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta ve kırtasiye malzemeleri devletten! İşte şartlar...

Devlet, ihtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla destek sağlamaya devam ediyor. Çocuğu okula gidenlere müjde. Öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta ve kırtasiye malzemeleri devletten. 



Devlet, ihtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla destek sağlamaya devam ediyor.  bu kapsamda Bakanlık ihtiyaç sahibi ailelere ilköğrenim ve ortaöğrenimdeki çocukları için 450 milyon TL kaynak aktardı. 

Örgün eğitimini sürdüren öğrencilerin giyim, çanta, ayakkabı, kırtasiye gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) sosyal yardım ödemesinin yapıldığını kaydeden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bu desteğimizle önceliğimiz çocuklarımızın eğitimden uzak kalmaması olacak. Böylece eğitimde fırsat eşitliği ilkesini de desteklemiş olacağız" diye ifade etti.

Çocuğu okula gidenlere müjde! Öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta ve kırtasiye malzemeleri devletten! İşte şartlar...

BAKAN GÖKTAŞ: EĞİTİM İÇİN 450 MİLYON TL KAYNAK 

Konuya ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki öğrencilerin giyim, çanta, ayakkabı, kırtasiye gibi eğitim ile ilgili temel ihtiyaçlarının karşılanması için 450 milyon Türk Lirası kaynak aktardık" diye bildirdi.

Göktaş, çocuk refahının sağlanması ve çocukların eğitime erişiminin öncelikli hedefleri olduğunu anlattı.

Sosyal yardım alan ailelerdeki öğrencilerin eğitim ile ilgili temel ihtiyaçlarının karşılanması için 450 milyon Türk Lirası bütçe verildi.

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklama ile sosyal yardım alan hanelerdeki çocukları kapsayan eğitim desteği başlığı altında çeşitli yardımlarda bulunulduğunu bildirdi.

Çocuğu okula gidenlere müjde! Öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta ve kırtasiye malzemeleri devletten! İşte şartlar...

KIRTASİYE YARDIMI ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

Destekten faydalanmak isteyen kişilerin aşağıdaki koşulları karşılaması gerekiyor: 

Eğitim ve öğretim desteği okula devam eden,

Vazife yahut harp malullüğü aylığı alanların,

2330 sayılı Kanun (İç güvenlik asayiş kapsamında olanlar) ve 3713 (terör kapsamında olanlar) sayılı Kanunlar kapsamında gerçekleşen olaylar sebebiyle aylık ödenen erbaş ve erlerin,

2330 sayılı Kanun uyarınca aylık verilen güvenlik korucusu ve sivillerin,

Vazife veya harp malûlü olduğuna karar verilenlerden aylık bağlanmaksızın görev veya sınıf değiştirerek çalışmaya devam edenler ile vazife malullüğü aylıkları göreve girmeleri nedeniyle kesilenlerin (iştirakçi-tütün),

Terör eyleminin yaşanması, etkilerinin azaltılması ya bertaraf edilmesinin kolaylaştırılması yardımcı ve faydalı olanlardan bu faaliyetlerinden dolayı hayatını kaybeden, yaralı olan ya da engelli hâle gelen sivil şehit/gaziler kendilerine ve çocuklarına ödeniyor.

Kırtasiye desteği başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor. Kırtasiye yardımı ödemeleri Eğitim Öğretim yardımı ödemeleri adı altında senede bir kereye mahsus olmak üzere YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilenlere toplu olarak ödeniyor.

1 dolar bugün ne kadar? 26 Eylül Salı dolar/TL kuru kaç TL? Kıyıda köşede doları olan baksın!

SGK dul aylığı sorgulama 2023! Dul aylığı alanlar dikkat: Son dakika rakamlar da açıklandı! 

Büyükşehir belediyesinden kaçırılmayacak fırsat: 5 taksitle tam 21 konut satacak!


Geri Dön