28 / 04 / 2024

Okuyan çocuğu olan aileler müjde! Bakanlık 1600 TL veriyor

Okuyan çocuğu olan aileler müjde! Bakanlık 1600 TL veriyor

Okuyan çocuğu olan aileler ile alakalı bakanlığın yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuruları tamamlayan tüm öğrencilere sosyal destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Bu destek ödemesi, lise, ilköğretim veya üniversite öğrencilerine fark etmeksizin her ay



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eğitim-öğretim desteği yardımı için başvuru yapan tüm öğrencilere sosyal destek ödemesi yapacağını ilan etti. Bu destek ödemesi, lise, ilköğretim veya üniversite seviyesindeki tüm öğrencilere her ay 1.600 TL olarak yapılacaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile yapılan ilane göre, eğitim yaşamında eşitlik ve sosyal adaleti sunmak hedefiyle bir dizi destek paketi verilmektedir. Bu destek ödemesi ise bu paketlerden sadece bir tanesidir ve başvuruları kabul edilen tüm okuyan öğrencilere yöneliktir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın hazırladığı destek paketi, tespit edilen koşulları sağlayan ve başvuruda bulunan tüm okuyan öğrencilerin faydalanabileceği bir yardım programıdır.

Okuyan çocuğu olan aileler müjde! Bakanlık 1600 TL veriyor

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

 Başvuru işlemleri e-Devlet uygulaması vesilesi ile online olarak yapılmaktadır.

Eğitim-öğretim katkısı için başvuru yapmak için, e-Devlet uygulamasında yer alan başvuru formunu tam ve doğru bir şekilde doldurmanız lazım. Formu tam olarak doldurmanız, başvurunuzun onay aşamasının daha süratli işlemesine yardımcı olacaktır.

Başvuruları tasdik edilen lise, üniversite, ilköğretim gibi her seviyedeki öğrencilere PTT vesilesi ile her ay 1.600 TL ödeme olacaktır. Başvuru işlem aşaması ve diğer bilgilere ise e-Devlet uygulaması üstünden erişebilirsiniz.

Okuyan çocuğu olan aileler müjde! Bakanlık 1600 TL veriyor


Geri Dön