27 / 04 / 2024

Şanlıurfa'da 897 adet deprem konutunun teslimi ay sonunda yapılacak! 

Şanlıurfa'da 897 adet deprem konutunun teslimi ay sonunda yapılacak! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da deprem konutlarının yapımları hızla sürüyor. 897 adet deprem konutunun teslimi bu ayın sonunda yapılacak. Peki diğer konutlarda son durum ne? 



6 Şubat tarihinde Kahramanamraş merkezli meydana gelen 7'den büyük iki depremden erkilenen Şanlıurfa'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) temeli atılan kalıcı konutlardan, inşasında sona gelinen 897'si 1 ay içinde hak sahiplerine teslim edilecek.

Depremlerden etkilenen 11 kent arasında olan Şanlıurfa'da  TOKİ  tarafından inşa edilmesi planlanan 16 bin 782 kalıcı konut ve köy evinden temeli atılan 4 bin 469 konuttaki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 

Şanlıurfa da 897 adet deprem konutunun teslimi ay sonunda yapılacak! 

YENİ SENE BAŞLAMADAN TESLİMLER YAPILACAK

Dış cephe işlemleri yapılan, kapı, pencere ve mutfak dolapları takılan 897 adet konutun, çevre düzenlemesinden sonra Aralık ayının sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. 

Merkez Eyyübiye, Karaköprü ve Birecik ilçelerinde tünel kalıp sistemiyle 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon şeklinde inşa edilen konutların yer aldığı bölgelerde çocuk oyun ve spor alanları, otopark, yeşil alanlar ve dükkanlara da yer veriliyor. 

Konutlardan 897 adeti yeni sene başlamadan teslim edilmiş olacak. 

Şanlıurfa da 897 adet deprem konutunun teslimi ay sonunda yapılacak! 

4 BİN 469 KONUTUN TESLİMİ YAZ AYLARINDA TAMAMLANACAK

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, konuya ilişkin son dakika açıklamasında bulundu ve Şanlıurfa'da depremin etkilerini ortadan kaldırılması, izlerinin silinmesi ve vatandaşlara yeni evlerinin bir an önce teslim edilmesi için sıkı bir çalışma yürütüldüğüne dikkat çekti. 

TOKİ tarafından Eyyübiye, Karaköprü ve Birecik'te toplam 5 noktada konut inşaatlarının sürdüğüne vurgu yapan Hasan Şıldak, "Şehrimizde inşası süren deprem konutu sayımız 4 bin 469, bunların inşallah 897'sini aralık sonunda, yeni yıl başlamadan önce vatandaşlara teslim etmiş olacağız. Eyyübiye ilçemizde 363, Birecik'te 534 olacak şekilde toplam 897'sinin teslimi için son hızla çalışmalar sürdürülüyor" dedi. 

Şıldak, diğer konutların yapım çalışmalarının da gelecek Mayıs ayından itibaren tamamlanmış olacağını dile getirdi ve Mayıs ve haziran gibi diğer geri kalan bölümlerin de teslim edilmesinin planlandığını aktardı. 

Şıldak, söz konusu açıklamasını "4 bin 469 konutun tamamının teslimi 2024 yaz aylarından önce vatandaşlarımıza yapılmış olacak. Buna ek olarak da yeni planlamalar devam ediyor" diyerek tamamladı. 

Deprem uzmanından Eskişehir için flaş uyarı!

Prof. Dr. Naci Görür'den en az 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! Erzincan ve Karlıova arası ile Tunceli'ye dikkat!

Son dakika: Bakan Işıkhan'dan, Asgari ücret ve 5 bin TL'lik emekli ikramiyesine ilişkin açıklama!  

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Emeklilere kira desteği ve TOKİ projelerinde kontenjan artışı açıklaması! Meclis'te görüşüldü! SON DAKİKA! 


Geri Dön