27 / 04 / 2024

Osmaniyelilere müjde: 190 deprem konutu aralıkta teslim edilecek!

Osmaniyelilere müjde: 190 deprem konutu aralıkta teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen vatandaşlar için yapılan 190 deprem konutunun aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor.



6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Osmaniye Sumbas'ta Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ) başlatlatılan 190 konutun çalışmaları hızla devam ediyor. Kaymakam Mehmet Furkan Taşkıran, Sumbas'taki deprem konutlarının aralık ayında teslim edileceğini açıklayarak Osmaniyelilere müjdeyi verdi.

190 KONUT ARALIKTA TESLİM EDİLECEK!

Kaymakam Mehmet Furkan depremlerin ardından  TOKİ  tarafından ilçede depremzedeler için 190 konutun yapımına başlandığını belirterek, "Konutlarımız 12 blok halinde olacak. 6 bloğu 2+1, diğer 6 bloğu ise 3+1 dairelerden oluşacak. 3+1 konutlarımız 85 metrekare, 2+1 konutlarımız ise 65 metrekare olacak şekilde yapılmakta." dedi ve bu konutların teslimlerinin ise aralık ayında yapılacağını açıkladı. Öte yandan  Taşkıran kontularla ilgili genel bilgi verdi. Konutların her birinin 4'er kattan oluşan bloklar olduğunu ve bazılarının kaba inşaatlarının tamamlandığını bildirdi.

Osmaniyelilere müjde: 190 deprem konutu aralıkta teslim edilecek!

KONUTLAR TÜNEL KALIP SİSTEMİ İLE OLUŞTURULUYOR!

Taşkıran depremzedeleri konutlara en kısa sürede yerleştirebilmek için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.

Taşkıran konutların aralık sonunda teslim edileceğini açıklayarak konutların tünel kalıp sistemi ile oluşturulduğunu açıkladı. Konu ile ilgili açıklama yapan Taşkıran '' TOKİ'nin yapmış olduğu yapılar, depremde hasar almayarak, tahribata uğramayarak dayanıklılığını zaten bütün Türkiye'ye göstermişti. Bu konutlar da TOKİ'nin genel idare şartnamesine ve deprem yönetmeliğine uygun olarak, tünel kalıp sistemiyle oluşturuluyor.'' ifadelerini kullandı.

OSMANİYE'DE DEPREM KONUTLARI HIZLA YAPILMAYA DEVAM EDİYOR!

Osmaniye'de deprem konutları için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Depremzedeler için şehir merkezi ile Düziçi, Hasanbeyli, Toprakkale ve Sumbas ilçelerine hayata geçirilecek olan toplamda 12 bin 243 konuttan 4 bin tanesinin inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Vali Erdinç Yılmaz Anadolu Ajansı muhabirine konu ile ilgili yaptığı açıklamada şehir genelinde 4 bin konutun yapımının hızla devam ettiğnii açıklayarak, toplamda 1700 yeni konut için de ihale sürecinde olunduğunu dile getirdi.
 

Osmaniye'deki depremzedeler kalıcı konutlarına Aralık ayında yerleşecek!

Ucuz ev arayanlar müjde! O ilde daire fiyatları 580 bin TL'den başlıyor: Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı!

Osmaniye'de 4 bin, Adana'da 1682 deprem konutunun inşaat tam gaz!

Geri Dön