28 / 04 / 2024

Osmaniye'de 4 bin, Adana'da 1682 deprem konutunun inşaat tam gaz!

Osmaniye'de 4 bin, Adana'da 1682 deprem konutunun inşaat tam gaz!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak şeklinde nitelendirilen depremlerden etkilenen Osmaniye'de afetzedeler için 4 bin, Adana'da da 1682 konutta çalışmalar devam ediyor.



Anadolu Ajansının (AA), Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerin 6. ayı kapsamında afetten etkilenmiş olan şehirlerde yürütülen çalışmalara yönelik olarak hazırladığı, 6 Ağustos 2023 tarihine kadar kadar devam edecek olan haber dosyasının 17. kısmında Osmaniye ve Adana'da yapımı devam eden kalıcı konutlara ilişkin çalışmalar masaya yatırıldı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenmiş olan Osmaniye'de, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) çalışmaları devam ediyor.

Aktarılan detaylara göre, depremzedeler için şehir merkezi ile Düziçi, Hasanbeyli, Toprakkale ve Sumbas ilçelerine toplamda 12 bin 243 konut yapılacak. Ayrıca yine verilen bilgiye göre, yapım aşamasında olan toplam 4 bin konut ile 1356 köy evinin inşası sürüyor diğer konutlar için ise ihale süreci bekleniyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada söz konusu konutların bir an önce vatandaşlara teslim edilebilmesi amacıyla çalışmaların aralıksız olarak sürdüğünü kaydetti.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yakın zamanda bin tane konutun daha ihalesinin yapılacağını kaydeden Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, "Evlerimiz çok hızlı bir biçimde inşa ediliyor. Asrın felaketi olarak belirtilen depremlerde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının inşa ettiği evlerde hiçbir sıkıntı olmadığını gördük." dedi.

Osmaniye de 4 bin, Adana da 1682 deprem konutunun inşaat tam gaz!

"Vatandaşlarımız, yaşadıkları yerden ayrılmamış olacaklar"

Yaptığı açıklamalarda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının kalıcı konutlar ve yerinde dönüşümle ilgili hızlı ve önemli kararlar aldığına değinen Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz şöyle konuştu: "Vatandaşlarımızın alınmış olan bu kararların uygulanması sırasında bizlere yardımcı olmaları durumunda çok daha hızlı sonuç alabiliriz. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız öncülüğünde yerinde dönüşüm biçiminde çalışmalar başlatıldı. Bu, kentlerimizin bulunduğu yerde, yıkılan yerlerde binaların yapılması, oraları tekrar canlı hale getirecektir."

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz yapımı devam eden konutların yakın zamanda hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını da kaydederek ihale edilerek yapım çalışmalarına başlananların sene sonunda önemli bir bölümü teslim edilmiş olacak. Bunlara ilaveten ayrıca bin konutun daha ihalesi gerçekleştirilecek. O konutların da bir sene gibi bir zamanda inşa edilip teslim edileceğini umuyoruz." dedi.

Adana'da kalıcı konutların yıl sonunda teslimi planlanıyor

Yine paylaşılan bilgilere göre söz konusu depremlerden etkilenmiş olan  Adana  ilinde de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından temelleri atılan kalıcı konutların inşası sürüyor.

Verilen detaylara göre, Merkez Çukurova ilçesi Şambayadı, merkez Sarıçam ilçesi Buruk ve Ceyhan ilçesi Mithatpaşa mahallelerinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Sene sonunda teslim edilmesi planlanan konutlarda, örnek daireler de tamamlanıyor.

Yine paylaşılan bilgilere göre, Şambayadı Mahallesi'nde 581 adet konut, Buruk Mahallesi'nde 590 adet konut ve Mithatpaşa Mahallesi'nde 511 adet olmak üzere toplam 1682 konutun inşaatlarının tamamlanmasıyla kentteki afetzedeler konutlarına kavuşacak.

Ayrıca, şehirde toplamda 1.318 konutun daha yapımına ihale süreçlerinin tamamlanmasıyla başlanmış olacak.

Depremzede esnafa 4,1 milyar TL'lik kredi kullandırıldı!

Son Dakika Kahramanmaraş'ta 3.6 büyüklüğünde deprem: AFAD az önce duyurdu

SON DAKİKA! Deprem oldu! Acil bakın!


Geri Dön