27 / 04 / 2024

Depremzede esnafa 4,1 milyar TL'lik kredi kullandırıldı!

Depremzede esnafa 4,1 milyar TL'lik kredi kullandırıldı!

Aktararılan son dakika detaylarına göre, Ticaret Bakanlığı öncülüğünde e-ticaret alanında başlatılmış olan "Deprem Yardımlaşma Seferberliği" ile satılan ürün sayısı 6 ayda 4 milyon 718 bin 191, satılan ürünlerin toplam bedeli de 397 milyon 336 bin 69 Türk Lirası şeklinde oldu.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak belirtilen depremlerden sonra esnaf ve sanatkarlardan gümrük kapılarına, e-ticaretten ihracatçıya kadar yürütmüş olduğu çalışmalarla depremzedelerin yanında yer aldı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, deprem sonrası fahiş fiyat artışları yapmak isteyenlere de göz açtırılmadı.

Anadolu Ajansı'nın, Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin 6. ayı kapsamında afetten etkilenen şehirlerde yürütülen çalışmalara yönelik şekilde hazırlamış olduğu, 6 Ağustos 2023'e kadar devam edecek olan söz konusu haber dosyasının 14. kısmında Ticaret Bakanlığı öncülüğünde afet bölgesinde yürütülen çalışmalar da ele alındı.

Ticaret Bakanlığı'ndan edinilen detaylara göre, asrın felaketi olarak belirtilen depremden hemen sonra Ticaret Bakanlığında Afet Koordinasyon Merkezi kuruldu.

Paylaşılan detaylara göre, söz konusu depremin ilk saatlerinden itibaren Ticaret Bakanlığı'na bağlı gümrük ve serbest bölge teşkilatları ile ticaret il müdürlüklerinin imkanları söz konusu bölgeye yönlendirildi.

Depremzede esnafa 4,1 milyar TL lik kredi kullandırıldı!

Yine aktarılan detaylara göre, Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar dahilinde yurt dışından gelen yardım malzemeleri, gümrük vergilerinden muaf şekilde ve izin veya işlem uygulanmadan yurt içine hızlı biçimde sevk edildi.

Ticaret Bakanlığı öncülüğünde resmen "e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği" başlatıldı. Paylaşılan detaylara göre asrın felaketi olarak belirtilen depremde öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satışının gerçekleştirildiği e-seferberlikte, elektronik ticaret pazar yerleri üzerinden gerçekleştirilen satışlarda satıcılardan herhangi bir komisyon tutarı da alınmadı. 

Yine verilen bilgiye göre, ülkede faaliyet gösteren e-ticaret pazar yerleri ve diğer e-ticaret işletmeleri ile kargo ve lojistik işletmelerinin de katılımıyla "Deprem Yardımlaşma Seferberliği" kampanyasında satılmış olan ürün sayısı 4 milyon 718 bin 191, satılan ürünlerin toplam bedeli ise 397 milyon 336 bin 69 Türk Lirası şeklinde oldu.

Esnaf ve sanatkara borç ödeme kolaylığı

Ayrıca söz konusu depremden etkilenmiş olan şehirlerden faaliyette bulunan esnaf ve sanatkarlara Halkbank tarafından, 1 sene boyunca ödemesiz, 5 sene vadeli ve 250 bin Türk Lirası limitli faiz indirimli kredi kullandırıldı. Bu kapsamda 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla afet bölgesindeki şehirlerde 16 bin 601 esnaf ve sanatkara kullandırılmış olan kredi tutarı 4 milyar 110 milyon 704 bin Türk Lirası'na ulaştı.

Ayrıca yine verilen bilgiye göre, söz konusu depremler sebebiyle zarar gören esnaf ve sanatkarların, esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığıyla veya doğrudan Halkbanktan kullandıkları faiz indirimli kredilerin taksit ödemeleri ise 6 ay ertelendi.

Son Dakika Kahramanmaraş'ta 3.6 büyüklüğünde deprem: AFAD az önce duyurdu

SON DAKİKA! Deprem oldu! Acil bakın!

SON DAKİKA! 10 dakika içinde tam 3 deprem birden oldu!


Geri Dön