27 / 04 / 2024

Şanlıurfa'daki 4 bin 562 deprem konutunun inşası tam gaz!

Şanlıurfa'daki 4 bin 562 deprem konutunun inşası tam gaz!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenmişolan Şanlıurfa'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) temeli atılan 4 bin 562 kalıcı konutun inşası hız kesmeden sürüyor.



Anadolu Ajansı'nın, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 6. ayı kapsamında afetten etkilenmiş olan şehirlerde yürütülen çalışmalara yönelik hazırlamış olduğu, 6 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecek olan haber dosyasının 8. kısmında Şanlıurfa'daki kalıcı konutlara ilişkin çalışmalar masaya yatırıldı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenmiş olan toplamda 11 şehir arasında bulunan Şanlıurfa'da inşa edilmesi planlanan toplamda 16 bin 782 kalıcı konut ve köy evlerinden temelleri atılmış olan 4 bin 562 konutta çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Aktarılan detaylara göre, afetzedeler için merkez Eyyübiye ve Karaköprü ile Birecik'te inşaat çalışmalarına başlanan konutlar ile kırsal mahallelerde inşa edilen köy evleri etaplar olarak yükseliyor. Yine paylaşılan detaylara göre, Şanlıurfa Eyyübiye'de inşaat çalışmaları hız kesmeden süren 19 bloklu 366 konuttan cephe kaplaması tamamlanmış olan blokların dış bölümünde boyama işlemlerine başlandı. Yine verilen bilgiye göre bazı etaplarda da örnek konutlar tamamlandı. Yine verilen bilgiye göre, söz konusu konutların en kısa zamanda tamamlanarak depremzedelere teslim edilmesi hedefleniyor.

Şanlıurfa daki 4 bin 562 deprem konutunun inşası tam gaz!

- "Yaralarımızı beraber sarıyoruz"

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen asrın felaketinden sonra devletin bütün imkanlarıyla depremden etkilenenler için seferber olduğunu bildirdi.

Yine paylaşılan bilgiye göre, şehirde büyük bir seferberlikle arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirilirken, vatandaşların geçici barınma merkezine alınarak ihtiyaçlarının da giderildiğini kaydeden Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, yapılarda hasar tespitinden sonra kalıcı konutların oluşturulması için de hızla düğmeye basıldığını söyledi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, şehirde 3 ilçede inşaat çalışmalarına başlanmış olan kalıcı konutların yapım sürecini yakından izlediğini ve sürekli bölgeye giderek yerinde inceleme yaptığını kaydederek önemli açıklamalar yaptı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan açıklamasında Şanlıurfa Birecik, Eyyübiye, Karaköprü ilçelerinde konutların çok hızlı bir biçimde hummalı bir çalışmayla kasım ayında tamamlanacağını söyledi.

Açıklamasında yine kırsalda etkilenen köylerde de konteyner kentler kurulduğunu söyleyen Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, vatandaşların orada hayatını idame ettirdiğini söyledi.

- Blokların dış kısmında boyama işlemi başlandı

Yaptığı açıklamada Şanlıurfa Eyyübiye'de inşaat çalışmalarına başlanmış olan toplamda 19 bloklu 366 konutun bulunduğu 6. etapta çalışmaların sürdüğünü kaydeden Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, örnek daireleri tamamlanan etapta, cephe kaplaması biten blokların dış kısmında boya işlerinin yapıldığını söyledi.

Adana'da depremde yıkılan binanın müteahhidi mühendisine dava!

Çorlu Belediyesi'nden büyük fırsat: KDV'den muaf ve imarlı 9 arsa satacak!

Gaziantep Nurdağı'nda fiber kompozit bloklarla yapılan köy evi ve deprem konutu tamamlanıyor!


Geri Dön