Gaziantep Nurdağı'nda fiber kompozit bloklarla yapılan köy evi ve deprem konutu tamamlanıyor!
Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, birbirine geçmeli fiber kompozit bloklarla hayata geçirilen köy evi ve konutun inşaatı tamamlanıyor.
Anadolu Ajansı'nın, asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 6. ayı kapsamında afetten etkilenmiş olan kentlerde yürütülen çalışmalara yönelik hazırladığı, 6 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecek haber dosyasının 6. kısmında Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde inşa edilen kompozit evler masaya yatırıldı.
Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, özel bir firma tarafından cam elyaf ve mineral tozu gibi geri dönüşüm malzemelerinden üretilmiş olan söz konusu kompozit bloklarla 400 metrekarelik köy evinin kaba inşaatları da kısa zamanda tamamlanabiliyor.
Yine aktarılan detaylara göre, söz konusu ilçedeki Alparslan Türkeş Konteyner Kent'te inşası devam eden köy evi ve 3 katlı binanın kaba inşaat çalışmaları tamamlandı. Yine paylaşılan detaylara göre, köy evi ve binada elektrik, altyapı, mantolama işlemleri tamamlandı, pencere ve dış kapı takıldı, boya işlemlerinde ise son aşamalara gelindi.
Paylaşılan detaylara göre, proje koordinatörü Erkan Güngör, Anadolu Ajansı muhabirine, geri dönüşümden üretilen ürünün yerli olduğunu dile getirdi.
Yaptığı açıklamada köy evi ve 6 dairenin yer aldığı yapıda çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini kaydeden proje koordinatörü Erkan Güngör şöyle konuştu:
"Haziran ayının ortalarında çalışmalarımıza başladık ve temellerimizi attık. Şu an tüm karkas yapısı tamamlandı. Projemizin dış cepheleri, iç sıvaları, asma tavanları ve dış cephe doğramaları tamamlandı. Ayrıca elektrik ve mekanik altyapı tesisatları da tamamlandı. Yalnızca yer döşemeleri kaldı. 10-15 gün gibi bir kısa bir zaman içinde de projemizde kalan işlemleri tamamlayacağız ve bitireceğiz."
"Tuğladan 10 kat daha mukavemetli,10 kat daha hafif"
Yaptığı açıklamada malzemelerin içinde cam elyafı ve mineral tozu olduğuna değinen proje koordinatörü Erkan Güngör bu ürünlerin daha mukavemetli olduğunu söyledi.
Açıklamasında söz konusu bu ürünün montajının kısa zamanda gerçekleştirilebildiğine değinen proje koordinatörü Erkan Güngör, şöyle konuştu: "Kullanılan malzeme normal bir tuğladan 10 kat daha mukavametli ve 10 kat daha hafif. Modüler birbirine geçmeli bir sistem olduğunda tek başına mukavemetli olmasına karşın tünel kalıp gibi de güçlü. Söz konusu bu malzemenin kendisi de yanmaz. Yapı oluştuktan sonra 10 şiddetindeki depreme ve 400 kilometre hızla esen kasırgalara da dayanıklı."
Son dakika DEPREM: Malatya 4.3 büyüklüğünde sallandı! Az önce deprem mi oldu?
SON DAKİKA! Marmara’da deprem!
Akdeniz'de gece yarısı korkutan deprem! Detayları AFAD duyurdu: Çok sayıda ilde hissedildi