29 / 04 / 2024

Gaziantep Nurdağı'nda fiber kompozit bloklarla köy evi ve deprem konutu inşa ediliyor!

Gaziantep Nurdağı'nda fiber kompozit bloklarla köy evi ve deprem konutu inşa ediliyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeler arasında yer alan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, birbirine geçmeli fiber kompozit bloklarla bir köy evi ve 6 dairelik konut inşa ediliyor.



Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenmiş olan bölgeler arasında yer alan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, birbirine geçmeli fiber kompozit bloklarla bir köy evi ve 6 dairelik konut inşa ediliyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, özel bir firma tarafından cam, elyaf ve mineral tozu gibi geri dönüşüm malzemelerinden üretilmiş olan kompozit bloklarla 400 metrekarelik köy evi, 4 günde yapılabiliyor.

Gaziantep Nurdağı nda fiber kompozit bloklarla köy evi ve deprem konutu inşa ediliyor!

Verilen detaylara göre, bir Anaokulu, bir köy evi ve 6 dairelik 3 katlı konutu kapsayan söz konusu projede, Nurdağı-1 Konteyner Kent içerisinde 4 derslikten oluşan okulun kaba inşaat çalışmaları bitti. Alparslan Türkeş Konteyner Kent'te köy evi ve konutun inşası devam ediyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı uzmanı inşaat mühendisi Fatih Taşdemir, Anadolu Ajansı muhabirine, anaokulu ve deprem konutlarının yapımının devam ettiğini belirterek, "Konutlardan bir tanesi 3 oda 1 salon, 130 metrekareden oluşan müstakil köy evi projesi, diğeri de 6 daireden meydana gelen çok katlı apartman projesi." diye konuştu.


Geri Dön