28 / 04 / 2024

İBB'den yaz önlemleri: Kıyı kanununa aykırı yapı inşa edilemeyecek!

İBB'den yaz önlemleri: Kıyı kanununa aykırı yapı inşa edilemeyecek!

İstanbul Valiliği, vatandaşların sağlıklı ve güvenli şartlarda yüzme ihtiyaçlarının sağlanması için alınan önlemler kapsamında kıyı kanununa aykırı yapı inşa edilemeyeceğini belirtti...



İstanbul Valiliği, vatandaşların sağlıklı ve güvenli şartlarda yüzme ihtiyaçlarının sağlanması için alınan önlemleri açıkladı.

Bu kapsamda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve ilçe belediyeleri, kaymakamlıklar, jandarma, emniyet, sahil güvenlik, çevre ve şehircilik, gençlik ve spor, kültür ve turizm, tarım ve orman müdürlükleri ve ilgili kuruluşlara, valilikten gönderilen genelgede yaz mevsiminde alınması gerekli tedbirler belirtildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; geneldede kıyı kanununa aykırı yapıların inşa edilemeyeceği de ifade edildi. O madde şu şekilde:

- Kıyı kanununa aykırı yapı inşa edilemeyecek

- Plaj ve yüzme alanlarında halkın rahatça yararlanabileceği güvenlik, sağlık ve sosyal nitelikli donatıların tesisi, ilgili belediye veya ruhsatlı tesis işleticisince sağlanacak. İmar, çevre ve kıyı kanununa aykırı yapı ve tesis inşa edilemeyecek.

- Özel mülkiyet olmayan yüzme alanı ve plajlarda, plaj, yeme-içme yeri, otopark gibi işletilebilmesi yetkili idarenin tahsis veya kiralama koşuluna bağlı olacak. Plajlarda usulsüz açılan tesisler hakkında, ilgili mevzuat uyarınca işlem yapılacak.

Genelgenin ekinde "İstanbul Yüzme Alanları Koordinat Listesi"nde, denize girilebilecek 84 yer bulundu.

Turizm merkezlerinde 'kaçak yapıya' geçit verilmiyor!


Geri Dön