12 / 05 / 2024

ibb Kıyı kanununa aykırı yapı genelge

ibb Kıyı kanununa aykırı yapı genelge

İstanbul Valiliği, vatandaşların sağlıklı ve güvenli şartlarda yüzme ihtiyaçlarının sağlanması için alınan önlemler kapsamında kıyı kanununa aykırı yapı inşa edilemeyeceğini belirtti...

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Öğretmenlerden Kadıköy Belediyesi ve İBB’ye restorasyon çağrısı!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Kadıköy Kızıltoprak’ta Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği’nin kullandığı fakat mülkiyeti Sultan Selim Hanı Kadim Vakfı’na verilen “bahçeli köşkten” öğretmenlerin tahliyesine ilişkin durdurma kararına itirazları reddetti.

İBB'den yaz önlemleri: Kıyı kanununa aykırı yapı inşa edilemeyecek!

İstanbul Valiliği, vatandaşların sağlıklı ve güvenli şartlarda yüzme ihtiyaçlarının sağlanması için alınan önlemler kapsamında kıyı kanununa aykırı yapı inşa edilemeyeceğini belirtti...

Trabzon Araklı'daki kaçak bina yıkıldı!

Trabzon'un Araklı sahilinde kıyı kanununa aykırı olarak inşa edilen betonarme bina şikayet edilince Bakanlık yıkım kararı verdi.

İBB, Kadıköy'deki Fokurtu çay bahçesini satışa çıkardı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy İbrahimağa Mahallesi'nde yer alan ve çay bahçesi olarak kullanılan araziyi satışa sundu. Arazinin satış ihalesi 6 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. 

İBB, Boğaz'ın kıyısındaki arsasını satıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş Kuruçeşme'de boğaz kıyısında yer alan son derece stratejik konumda bulunan arsasını satış listesine ekledi. 

Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvayı İBB'ye devredildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile birlikte, T3 Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.

İBB, Kadıköy Belediyesi'nin otoparkına el koydu!

Kadıköy Belediyesi’nin kullandığı Hasanpaşa'daki otoparka, İBB ekipleri otoparka el koydu. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu "Bize yapılan bir tebligat yok. Bu kindar bir tavır bu tavırla kamu yönetilemez" dedi. 

Köy Projesi davasında yeni bilirkişi raporu hazırlandı!

Sarıyer'de ormanlık alana inşa edilen Köy Projesi için hazırlanan imar planlarının Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa aykırı olduğu ortaya çıktı.

İzmir Urla'da kaçak yapıların yıkımı hızlandı!

İzmir'in Urla ilçesinin Balıklıova mahallesinde, Kıyı Kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle kaçak yapıların yıkımı sürerken, mahalle halkı, bölgeyi ikiye bölen barınakların yıkımına destek çıktı.

İBB, Kadıköy Belediyesi'ne verdiği araziyi geri aldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2007 yılında Kadıköy Belediyesi’ne 10 yıllığına bedelsiz olarak tahsis ettiği araziyi, amaç dışında kullanıldığı gerekçesiyle, İBB Meclis kararı ile geri aldı.

Mersin Deniz Park yıkılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin eski yönetimi tarafından, merkez Akdeniz ilçesinin sahil şeridindeki 45 dönüm arazi üzerine yapılan Mersin Deniz Park, Kıyı Kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle yıkılıyor.

Köy yerleşik alanı tespiti nasıl yapılır?

Köy yerleşme alanı uygulama yönetmeliği, 442 sayılı Köy Kanununa 7 Ek Madde Eklenmesi Hakkında 20/5/1987 tarih ve 3367 sayılı Kanunun uygulanması ile ilgili hususları düzenliyor. Peki, köy yerleşik alanı tespiti nasıl yapılır?

ibb Kıyı kanununa aykırı yapı genelge Haberi

ibb Kıyı kanununa aykırı yapı genelge

İstanbul Valiliği, vatandaşların sağlıklı ve güvenli şartlarda yüzme ihtiyaçlarının sağlanması için alınan önlemleri açıkladı.

Bu kapsamda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve ilçe belediyeleri, kaymakamlıklar, jandarma, emniyet, sahil güvenlik, çevre ve şehircilik, gençlik ve spor, kültür ve turizm, tarım ve orman müdürlükleri ve ilgili kuruluşlara, valilikten gönderilen genelgede yaz mevsiminde alınması gerekli tedbirler belirtildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; geneldede kıyı kanununa aykırı yapıların inşa edilemeyeceği de ifade edildi. O madde şu şekilde:

- Kıyı kanununa aykırı yapı inşa edilemeyecek

- Plaj ve yüzme alanlarında halkın rahatça yararlanabileceği güvenlik, sağlık ve sosyal nitelikli donatıların tesisi, ilgili belediye veya ruhsatlı tesis işleticisince sağlanacak. İmar, çevre ve kıyı kanununa aykırı yapı ve tesis inşa edilemeyecek.

- Özel mülkiyet olmayan yüzme alanı ve plajlarda, plaj, yeme-içme...