27 / 04 / 2024

Tarsus'ta mevzuata aykırı yapı yıkıldı!

Tarsus'ta mevzuata aykırı yapı yıkıldı!

Mersin Tarsus Belediyesi tarafından park alanlarında daha önceden mevzuata aykırı olarak inşa edilen yapılar yıkıldı.



Mersin Tarsus Belediyesi'nce park alanlarında daha önceden mevzuata aykırı olarak inşa edilen yapılar hakkında işlemler yapıldı.

Tarus Belediyesi'nde yer alan habere göre; Altaylılar Mahallesi'nde yer alan Ötüken Parkı’ndaki mevkuata ayrıkı yapının yıkımı, belediye ekipleri tarafından yapıldı.

Gerçekleşen yıkım işlemleriyle beraber kentte, daha önce uygunsuz olarak gerçekleşen tüm yapıların tespit edilmesi amacıyla kapsamlı bir çalışma gerçekleşirken, bu konuda atılacak adımlar hızlandı.

Bu konuda taviz veremeyeceklerinden bahseden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Parklar halkındır, halkımızın kullanımına sunulan alanlarda ve parkların içerisine mevzuata aykırı olarak inşaa edilen yapıların uygunsuzluklarının tespiti durumunda, bahse konu yapılar küçültmeler ile yasal sınırlara çekilecek ya da uygun olmaması durumunda tamamen yıkılacak. Parklarımızda yasal mevzuatlara aykırı, imar planları dışında, doğayı tahrip eden, halkın kullanım alanlarını kısıtlayan kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için kararlı bir şekilde mücadele vereceğiz. Yapı kullanım ve işletme ruhsatı olmayan hiç kimseye taviz vermemiz mümkün değil.

Yasal zorunluluk çerçevesinde yaptığımız bu çalışmaları kimileri, maksatlı olarak veya farklı şekilde yorumlayıp, dedikodu üretip kamuoyunu yanıltmaya yönelik söylemlerle yalan yanlış bilgilerle servis ediyor. Ancak halkımızın şunu iyi bilmesini istiyorum, bizim yasalar çerçevesinde hak, hukuk, adalet dışında hiçbir çalışmamız olamaz, bu konuda en yakınım bile taviz beklemesin” açıklamasında bulundu.


Geri Dön