27 / 04 / 2024

2016 yılı Bozkır için açılışlar yılı olacak!

2016 yılı Bozkır için açılışlar yılı olacak!

2016 yılı büyük atılımlar hamlesiyle şantiye alanına dönen Bozkır için açılışlar yılı olacak. Başkanı İbrahim Gün, “Bozkır, artık kenarda değil hayatın tam ortasında olacak” dedi.



2016 yılı büyük atılımlar hamlesiyle şantiye alanına dönen Bozkır için açılışlar yılı olacak. “Hanımlar Lokali, Kapalı Pazar, Gençlik Merkezi, Çay kenarı Düzenlemesi, Anıt Alanı, Mezbahane gibi büyük yatırımların tamamının 2016’da açılacağını kaydeden Belediye Başkanı İbrahim Gün, “Bozkır, artık kenarda değil hayatın tam ortasında olacak” dedi. 


BOZKIR ADETA BİR ŞANTİYE ALANI


Bozkır'ın, atılan temellerle son birkaç yıl içinde adeta bir şantiye alanına döndüğünü kaydeden Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün,  projelerin büyük bir bölümünün 2016 yılı içinde tamamlanacağını ve 2016’nın açılışlar yılı olacağını belirtti.


Son yerel seçimler ve Büyükşehir Yasasıyla birlikte büyük bir atılım gerçekleştiren Bozkır’ın adeta çehre değiştiriyor. Alt yapı ve diğer hizmetlerle bir şantiye alanına dönen Bozkır artık geleceğe daha umutlu bakıyor. Devam eden, proje aşamasındaki ve yapılan hizmetler konusunda bilgi veren Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, “Bozkır 5 yıl içinde 15 yıllık hizmet aldı. Bunların ilk meyvelerini de 2016 yılında alacağız. 2016 yılı bizim için açılışlar yılı olacak” dedi.


“ALT YAPI DEĞİŞTİ, SUYUN RENGİ TADI DEĞİŞTİ”


İlk olarak Bozkır’ın içme suyu sorununun çözülmesi ile ilgili açıklama yapan İbrahim Gün, Bozkır’da herkesin Damacana su içmek zorunda olduğu günlerin artık geride kaldığını söyledi. Eski alt yapının tamamen değiştirildiğini ve bu sayede artık çeşmeden suların da içilebildiğini hatırlatan Gün, “ Suyumuzun rengi de, tadı da değişti. Suyumuz kaliteli. Ancak asbest borular yüzünden içilemiyordu. Ancak şimdi herkes gönül rahatlığıyla bu suyu içebiliyor. Ayrıca yeni müthiş bir proje üzerinde çalışıyoruz. Yayla suyunu 34 köyümüz ve Bozkır’ın kullanımına sunuyoruz. Bir vanayla 34 köy artı Bozkır Yayla suyuna kavuşacak. Müthiş bir proje. Tüm bunlar için ve Bozkır’a özel ilgi gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.


“BÜYÜKŞEHİR YASASI BİZİM İÇİN FİTİLİ ATEŞLEDİ”


Önceki günlerde Bozkır’da Büyükşehir Belediyesiyle bir takım açılışlar yaptıklarını hatırlatan Gün bu çerçevede KOMEK ve Mustafa Öz Parkını halkın hizmetine sunduklarını söyledi. Bundan sonra öncelik verilecek çalışmalar hakkında da bilgi veren Gün, şehir merkezinde yaşanan kargaşanın önünü almak için başlanacak olan otogar projesinden bahsetti. Şehir merkezindeki sıkışmışlığı aşabilmek için otogar eksikliğinin giderileceğinin müjdesini veren Gün, “2016 yılında otogarın bitirilmesini planlıyoruz.  Her yarım saatte kalkan şehirler arası otobüsler minibüsler ve diğer servis araçlarının kargaşasını çözdüğümüz anda. O sıkışmışlığında önüne geçmiş olacağız” diye konuştu. İkinci olarak yine merkezin daha rahat nefes alabilmesi için Porsuk Çayının etrafı gibi bir hava oluşturulacağını kaydeden Gün regrasyon çalışmalarıyla insanlar çayın etrafında daha rahat nefes alacaklar. Ve çehresi değişecek bölgenin. Bu güzelliğin yaşanmasın da Başkanımızın büyük etkisi oldu. 2016 da bitirilecek bir diğer projemizde bu” diye konuştu.


“BOZKIR YATIRIM ÜSTÜNE YATIRIM ALIYOR” 


“Öte yandan özellikle öğrencilerin ve tüm vatandaşlarımızın sosyal faaliyetlerde kullanabileceği bir yerimiz yoktu”  şeklinde konuşan Gün, futbol sahası olarak kullanılan bölgenin hemen yanında 6 bin metrarakelik alanda Gençlik Merkezi yapılacağını ve bunun için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını duyurdu. Diğer taraftan Hanımlar Lokaline de en kısa zamanda başlanacağını belirten Gün, ayrıca eski belediye binası olarak hizmet veren binanın da Bozkır Otağı yada Bozkır Konağı olarak hizmet vermesi için çalışmaların başlanacağını söyledi.


“ŞEHİR, HER ALANDA ÖNEMLİ YATIRIMLARLA ADETA BİR ŞANTİYE ALANI”


Yapımı M.Ö. 2000’li yıllara kadar uzanan Zengibar Kalesinin Turizme kazandırılması için önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Gün, “Kral yürüyüş yolları, tiyatroları, Kemerleriyle Türkiye’nin en önemli eserlerinden biri olan Zengibar’ın turizme kazandırılmasıyla Konya ikinci bir Çatalhüyük kazanacaktır. Yerli yabancı turistin bölgeye gelmesi sadece bize değil herkese kazandıracaktır. Zingibarın yanında yayla turizmini de özendirince bölge bir cazibe merkezi haline gelecek. Çünkü Karadeniz yaylalarından eksiğimiz yok, fazlamız var… Bunlar zaman alacak yatırımlar ama biz bir yerinden başlamak istiyoruz. Bozkır ve Konya ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu. Tüm bunlar için en önemli olan “Duble Yol yada Gelişmiş yol” çalışmalarının Sarıoğlandan Bozkır hatta Tınaztepe’ye kadar uzanacağının da müjdesini veren Gün, sözlerini şöyle sürdürdü; “Tüm sorunları bir anda çözmek mümkün olmuyor. Ama hepsi zamanla çözülecek. Bizim bu büyük yatırımlarımızda en büyük etken Büyük şehir yasası oldu. İmkanlarımız çok gelişti. Proje götürüyorsunuz. Hemen cevap veriyorlar. Eskiden yol üzeri değildik, kenarda köşedeydik. Şimdi hizmetin tam ortasındayız. Bizim imkanlarımız belliydi. Şimdi yapılan tek yatırımımız bile 5-6 milyon. Bozkır Belediyesi üstesinden gelemezdi. Her şey bu yasadan sonra yapıldı. Şimdi nazım imar planları hazırlanıyor. Organize sanayi ile tarım ve hayvancılık bölgeleri hazırlanacak. Ortaya daha güzel bir Bozkır çıkacak. Kadarstro çalışmalarıyla yeni binalar çıkacak ortaya. Toki başlayacak. Arsalar belirlendi. 23 bin metrekare bir alan verildi. 5500 metrekare alana oturacak Pazar alanının çalışması önümüzdeki yıl tamamlanacak. Bilgi evi kurulacak Bozkır’a. Öğrencilerin okul sonrası derslerini çalışabilecekleri bir yer. Anıt meydanı düzenlemesi yine önümüzdeki yıl tamamlanacak. Kooparatifçilikte önemli mesafeler aldık. Uzmanlarıyla birlikte bir çalıştay yaptık ve insanlarımıza bunun önemini anlattık. Tüm ilçeler birlik ve beraberlik içinde olmanın tadını yaşıyoruz. Bu atılımlar bu sayede geliyor bir bakıma. 28 ilçeye de yetişmeye çalışıyor Büyükşehir ve bunda da müthiş başarılı oluyorlar. Birlikteliğin verdiği kuvvetle oluyor tüm bunlar.”


“BOZKIR HAYATIN TAM ORTASINDA OLACAK”


2016 yılının bir anlamda açılışlar yılı olacağını belirten Başkan İbrahim Gün, “Hanımlar Lokali, Kapalı Pazar, Gençlik Merkezi, Çay kenarı Düzenlemesi, Anıt Alanı, Mezbahane, Belediye Binasının Büyütülmesi gibi büyük projelerin tamamı 2016 yılı içinde tamamlanacak.  Yani 2016 açılış ve hamleler, atılımlar yılı olacak bizim için. 5 yılda 15 yıllık iş yapıldı. Bozkır tüm bunları hakkediyor. İnşallah bu güzel toprakları ve insanları bir kenarda kalmaktan kurtaracağız” şeklinde konuştu.


Hayrettin Atak/ Yeni Haber Gazetesi


Geri Dön