27 / 04 / 2024

Hatay'da 30 bin 749 kalıcı konutun inşaatı tam gaz!

Hatay'da 30 bin 749 kalıcı konutun inşaatı tam gaz!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da, temeli atılan toplam 30 bin 749 kalıcı konutun inşası tam gaz sürüyor.



Anadolu Ajansı'nın, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 6. ayı kapsamında afetten etkilenen şehirlerde yürütülen çalışmalara yönelik hazırlamış olduğu ve 6 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecek haber dosyasının 4. kısmında Hatay'ın şehir merkezindeki konut inşaatları da ele alındı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, Hatay ilinde afetin yaralarının sarılması amacıyla kırsala köy tipi konutlar yapılırken, şehir merkezi için de kalıcı konutlar yapılıyor.

Paylaşılan detaylara göre, şehir genelinde inşa edilmesi hedeflenen yaklaşık olarak 200 bin kalıcı konuttan temeli atılan 30 bin 749 tanesinde çalışmalar son sürat sürüyor.

Aktarılan detaylara göre, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Anadolu Ajansı muhabirine, büyük deprem felaketinden sonra devletin tüm imkanlarıyla yaraları sarmak amacıyla seferber olduğunu dile getirdi.

Hatay da 30 bin 749 kalıcı konutun inşaatı tam gaz!

Yaptığı açıklamada devletin zarar gören şehir merkezleri ve köyleri ayağa kaldırmak amacıyla yoğun çalışmalar yaptığını kaydeden Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bu kapsamda ilk önce vatandaşların çadır ve konteyner kentlerden kalıcı konutlarına dönmeleri amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından on binlerce konutun yapımına ivedilikle başlandığını söyledi. Açıklamasında Hatay'da şu an itibarıyla 30 bin 749 kalıcı konutun temelinin atıldığını söyleyen  Hatay Valisi Mustafa Masatlı, diğer kalıcı konutların yapım süreçlerinin de belirlenen takvim çerçevesinde devam ettiğini kaydetti.

Açıklamasında söz konusu çalışmaların yoğun bir biçimde devam ettiğine değinen  Hatay Valisi Mustafa Masatlı, vatandaşların bir an önce kalıcı konutlarına yerleşmesi için devletin bütün imkanlarını kullandığını belirtti.

Binalara radye temel ve perde beton uygulanıyor

Aktarılan detaylara göre, Yüksek İnşaat Mühendisi İbrahim Halil Fincan da yaptığı açıklamada Hatay'ın Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi'nde yapılan 2 bin 313 konutun proje müdürü olduğunu kaydetti.

Açıklamasında inşaat çalışmalarının devam ettiğine değinen Yüksek İnşaat Mühendisi İbrahim Halil Fincan, şöyle konuştu: "Binalarımızın inşaatları yükselmeye başladı. İşimiz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi'ne bağlı olarak devam ediyor. Kısa zaman önce başlamış olduğumuz şantiye çalışmalarımızda ivedilikle zemin etüt ve sondaj çalışmalarını yaptık." dedi.

Yaptığı açıklamada zemin etüt ve sondaj çalışmalarımıza ve deprem yönetmeliğine uygun şekilde statik ve betonarme projeler hazırladıklarını söyleyen Yüksek İnşaat Mühendisi İbrahim Halil Fincan, binaların radye temel sistemli olup bütün binalar betonarme perde sistemiyle inşa edildiğini de sözlerine ekledi.

O il için korkutan uyarı geldi! Zemin çürük! 6,5 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

Akdeniz'de gece yarısı korkutan deprem! Detayları AFAD duyurdu: Çok sayıda ilde hissedildi

SON DAKİKA! Konya ve İzmir'in ardında şimdi de Erzurum’da deprem oldu! Türkiye sallanıyor!


Geri Dön