28 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ta 19 bin 418 kalıcı konutun inşası son sürat devam ediyor!

Kahramanmaraş'ta 19 bin 418 kalıcı konutun inşası son sürat devam ediyor!

Kahramanmaraş'ta 6 bin 995 konutun inşası tüm hızıyla sürüyor. Baykar Konteyner Kenti’ni gezen AFAD Kahramanmaraş İl Müdürü Tayfun Temur, 19 bin 418 kalıcı konutun inşasının devam ettiğini açıkladı.



AFAD Kahramanmaraş İl Müdürü Tayfun Temur, Kahramanmaraş’taki Baykar Konteyner Kenti’ni ziyaret etti. Ziyaret esnasında yaptığı açıklamada, şehirde 52 konteyner ile toplam 20 bin 789 adet konteynerin olduğunu ifade eden Teymur, 67 bin 479 insanın bu konteynerlerde barındığını ifade etti.

Konteyner kentlerde kış hazırlıklarına devam ettiklerinin altını çizen Tayfun Temur, "İlk olarak konteynerlerin üzerlerine branda çekim işlemlerini gerçekleştirdik."

Kahramanmaraş ta 19 bin 418 kalıcı konutun inşası son sürat devam ediyor!

Kahramanmaraş'ta  TOKİ  tarafından inşası süren toplam 19 bin 418 kalıcı konutun bulunduğunu söyleyen Temur, şu ifadeleri kullandı: "Kırsalda ise Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen kırsal konut çalışmaları yer alıyor. Kentimizde ihalesi yapılmış olan 10 bin 342 adet kırsal konut var. Bunların toplam 6 bin 995 tanesi inşa ediliyor. İlimizde bu ay sonundan itibaren de kalıcı konutların hak sahiplerine teslimlerine başlayacağız. Buna göre, kırsal bölgelerde ve şehir merkezlerinde bulunan TOKİ'leri de katarsak yıl sonuna kadar en azından 10 bin konutu teslim etmeyi planlıyoruz."

Kahramanmaraş ta 19 bin 418 kalıcı konutun inşası son sürat devam ediyor!

DİYARBAKIR’DA AY SONUNA KADAR 242 DEPREM KONUTU TAMAMLANACAK

Öte yandan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen Diyarbakır'da da inşası süren 6 bin 40 konuttan 242'sinin ay sonunda tamamlanması planlanıyor. 

Depremlerin yıkıma sebep olduğu kentler arasında yer alan Diyarbakır'da, merkez Bağlar ilçesindeki Oğlaklı Mahallesi'nde etaplar şeklinde afet konutlarının inşası devam ediyor.

6 bin 40 deprem konutundan oluşan 321 bloktan 245'inin kaba inşaatı bitirildi. Kaba inşaatı sona eren bloklarda dış cephe işlemleri ve bunun yanı sıra, kapı, pencere ve mutfak dolaplarının takılması ile çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. 

Bitme aşamasında olan 242 konutun ay sonunda teslime hazır hale geleceği açıklandı. 

Öte yandan, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 11 kenti kapsayan "asrın felaketi" olarak adlandırılan depremin Diyarbakır'da da yıkıma sebep olduğuna dikkat çekti. 

Konut kredilerinde bundan sonra ne olacak?

‘Türkiye’de konut fiyatı Avrupa’yla yarışıyor!’

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!


Geri Dön