28 / 04 / 2024

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!

Son dönemlerde artan doğal afetler KOBİ’lerin sigortaya olan talebinde yoğunluk oluşturdu. Sigorta şirketleri ise deprem, su baskını, yıldırım, yangın gibi çok sayıda doğal afete karşı koruma hizmeti veren sektörlere özel KOBİ sigorta paketleri sunmaya başladı.



Son dönemlerde farklı türlerde afetlerde meydana gelen artış KOBİ’lerin sigortaya olan ihtiyacını da artırdı. Artık yalnızca ürünü üretip, müşteri bulup, satış yapmak değil, işletmenin yangın, su taşkını, sel, dolu, fırtına, deprem gibi afetlere karşı garanti altına alınması da işletmeler için olmazsa olmazları arasına girdi.

Risk öngörülerinin zorlaştığı büyük yıkımlara sebep olan ve hatta işletmenin faaliyetlerini devam ettirmesini olanaksız hale getiren bu afetlerdeki artış KOBİ’lerin sigortaya olan talebini de arttırdı. Sektör temsilcilerine göre son dönemlerde KOBİ’lerden gelen sigorta taleplerinde artışlar yaşanmasına rağmen halen bu talep yeterli düzeye ulaşmaktan fazlasıyla uzak. Fakat sigorta firmaları yine de artan risklere bağlı olarak sektörler için KOBİ sigorta paketleri çıkartıyor.

Dünya gazetesinden Esil Çetinel’in haberine göre, her gün içerikleri zenginleşen paketlerde yalnızca deprem, yangın-yıldırım-infilak, sel-su baskını, dahili su, fırtına, kar ağırlığı, dolu ve bunun yanı sıra, hırsızlık gibi riskler değil, çalışanlara ilişkin acil sağlık teminatları, ferdi kaza, işveren sorumluluk, siber güvenlik gibi birçok risk de garanti altına alınıyor. Bunun haricinde asistans servisler de yaygınlaşmaya başladı. Hatta, hukuki danışmanlık, kongre fuar danışmanlığı, üstelik çilingir işleri, elektrik ve su tesisatı problemleri, güvenlik hizmetleri gibi ilave hizmetler de yer alıyor.

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!

AMBULANS HİZMETİ DE VAR

Anadolu Sigorta KOBİ Paket Sigortası paketiyle KOBİ’lerin binaları, dekorasyonlar, makineler, demirbaşlar ve aynı zamanda, elektronik cihazlar gibi kıymetlerini yangın-yıldırım-infilak, sel-su baskını, dahili su, fırtına, kar ağırlığı, kara/hava/deniz araçları çarpması, yer kayması, dolu, hırsızlık başta olmak üzere birçok riske karşı garanti altına alıyor. Bununla beraber, işletmelerin nakit para ve kıymetli evrakları ile çalışan bireylerin özel eşyaları gibi kıymetlere de garanti veriyor.

İlaveten, acil sağlık ihtiyaçları çerçevesinde ambulans hizmeti de bulunan Anadolu Acil Sağlık Hizmetleri teminatı da yer alıyor. Poliçe doğrultusundaki diğer bazı güvenceler arasında ferdi kaza, işveren sorumluluk, 3’üncü kişilere karşı sorumluluk, ticari siber güvenlik gibi garanti de var. Anadolu Sigorta Genel Müdürü Taylan Matkap, “Emtia stok ve demirbaş kayıtlarının tam olarak tutulması yangın, hırsızlık, iş güvenliği hususlarında gerekli önlemleri alan veya eksikliklerini giderme konusunda yaklaşım sergileyen işletmeler için poliçe düzenlenmesi temeldir” ifadelerini kullandı

Matkap, Anadolu Sigorta'nın işletmelerin faaliyet hususlarına göre çeşitlenen ihtiyaçlarına uygun çözümler sunduğunu söyleyerek, KOBİ’leri hukuki alanlarda bilgilendirme, kongre ve fuar danışmalığı, seyahat rezervasyonu gibi hizmetlerde sağladığını söyledi.

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!

HANGİ RİSKLER SİGORTA KAPSAMINDA?

KOBİ’lerin bina, makine, demirbaş, para ve değerli eşya, elektronik cihazlar, dekorasyon ve hatta çalışan ve 3’üncü kişilere karşı sorumluluklarını teminat altına alan KOBİ Sigortaları şu risklere karşı muhafaza ediyor: “Deprem, hırsızlık, yangın, sel ya da su baskını, iç su baskını, dolu, fırtına, yer kayması, yıldırım, infilak, kar ağırlığı, araç çarpması, siber saldırılar, terör, elektriksel hasarlar, makine hasarları, cam kırılması, çalışan veya 3’üncü bireylerin yaralanması, kasa hırsızlığı, kira kaybı, iş durması, taşınan para ve emniyeti suiistimal, çalışan bireylerin ferdi kaza teminatı ve ayrıca, mesleki sorumluluk.”

‘Türkiye’de konut fiyatı Avrupa’yla yarışıyor!’

Konut kredilerinde bundan sonra ne olacak?

Binalarda hasar kaydı bilmecesi sürüyor! Önce az, sonra ağır hasarlı raporu verildi!

Geri Dön