28 / 04 / 2024

‘Türkiye’de konut fiyatı Avrupa’yla yarışıyor!’

‘Türkiye’de konut fiyatı Avrupa’yla yarışıyor!’

Konut fiyatlarına ve yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, Budapeşte’de 450 milyon euroluk yatırım yaptıklarını söyledi. Yücel, Türkiye’deki konut fiyatlarının Avrupa’yla yarıştığını vurguladı.



Macaristan’da gayrimenkul piyasasında büyümesini sürdüren Polat Gayrimenkul, 3’ncü konut projesi için de kolları sıvadı. Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de ilk konut projesi Duna Pearl’e 150 milyon euro, 2’ncisi City Pearl’e ise 300 milyon euro yatırım yapan şirket, İspanyol fonla yapımını planladığı yeni konut projesine ise 150 milyon euro yatırım yapmayı planlıyor. Bu kapsamda, Polat'ın, Budapeşte’de üç konut projesine yatırımı, toplamda 600 milyon euroyu bulacak.

‘Türkiye’de konut fiyatı Avrupa’yla yarışıyor!’

TUNA NEHRİ KIYISINDA

Dünya gazetesinden Hamide Hangül’ün haberine göre, Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, Budapeşte’nin işlek bölgesinde uygulanmaya başlanan ve yapımına 2020'de başlanan Duna Pearl’ün Tuna Nehri kıyısında olduğunu söyledi.

Macar mimarların kentin mimari dokusuna uygun bir bakış açısıyla dizayn ettiği projenin, konut, otel ve mağazalardan meydana gelen karma bir proje olduğunu vurgulayan Yücel, 193 daireli projede, işletmesini Accent Hotel Management’ın gerçekleştirdiği 105 odalı Four Points by Sheraton Oteli'nin de olduğunu belirtti. Yücel, pek çok malzemesini Türkiye’den getirdikleri şu anda 25 dairede satışın sürdüğünü, kalanının satıldığını ve teslimlerin yapıldığını ifade ederek, “150 milyon euro değerinde bir yatırım oldu. Düşündüğümüz maliyetlerde tamamladık. Metrekaresi şimdi 5 bin 500 – 6 bin euro arasında. Buradan Türkler de Çinliler de konut aldı. En çok Macarlar aldı” dedi. Yücel, satış değerinin 500-600 milyon euroya ulaşmasını tahmin ettiklerini aktardı.

‘Türkiye’de konut fiyatı Avrupa’yla yarışıyor!’

"TÜRKİYE’DE KONUT FİYATI AVRUPA’YLA YARIŞIYOR"

Yücel, Macaristan’da mortgage faizlerinin arttığını ve yıllık yüzde 8-9 bandında olduğunu belirterek, ilgili oranın 2024’te düşmesini öngördüğünü paylaştı. Türkiye’de konut fiyatlarının Avrupa’yla yarışır duruma geldiğine vurgu yapan Kaan Yücel, sözlerine şöyle devam etti: “Maliyetler çok yükseldi. Ev fiyatları daha pahalı hale geldi. Örneğin Hamburg’da ortalama evin metrekare fiyatları 8 bin euro oldu.

İstanbul Piyalepaşa’da 6 bin – 6 bin 500 euro bandında.” Türkiye’de ev fiyatlarında bir düşüş beklemediğini vurgulayan Yücel, bir süre sabit kalacağını, ancak dövizle beraber fiyatlarda da artış beklediğini paylaşarak, “Döviz bazında daha da artacağını düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat da "Dunu Pearl, Macaristan'da yer alan gayrimenkul faaliyetlerimizin ilki olarak bizim gözbebeğimiz. Bu projeki Four Points by Sheraton gibi prestijli bir markaca temsil edilmesinden gurur duyuyorum" dedi.

Binalarda hasar kaydı bilmecesi sürüyor! Önce az, sonra ağır hasarlı raporu verildi!

Elektrik ve su aboneliğini kesen konut sahibine büyük ceza!

Kaş Belediyesi, Patara’da 28 milyon TL’lik arazi satacak!


Geri Dön