29 / 04 / 2024

Kaş Belediyesi, Patara’da 28 milyon TL’lik arazi satacak!

Kaş Belediyesi, Patara’da 28 milyon TL’lik arazi satacak!

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı dünyaca ünlü Patara antik kentini de içeren Gelemiş Mahallesi’nde yer alan iki ayrı parsel arazi Kaş Belediyesince ihale yoluyla satılacak.



Geçmişte köy tüzel kişiliğine sahip olan söz konusu araziler, Büyükşehir Kanunu ile ilçe belediyesine geçen Patara’daki arazilerin satışına yönelik karar, 2022’nin nisan ayında Kaş Belediye Meclisi’nde onay almıştı. 22 Kasım 2023 Çarşamba günü Kaş Belediyesi’nde düzenleneceği açıklanan pazarlık usulü satış ihalesi çerçevesinde toplam 7 bin 744 metrekarelik iki ayrı parsel satışa sunulurken, iki parselin toplam satış bedeli 28 milyon 700 bin lira oldu.

Kaş Belediyesi, Patara’da 28 milyon TL’lik arazi satacak!

İHALE TARİHİ 22 KASIM

Mülkiyeti Kaş Belediyesi’ne ait Gelemiş Mahallesi’nde yer alan (Patara) iki ayrı arazi 22 Kasım tarihinde ihale yoluyla satılacak. Kaş Belediyesi’nin ihaleye yönelik yaptığı duyuruya göre Patara antik kentinin de bulunduğu Gelemiş Mahallesi’ndeki 76/1 (2 bin 764 metrekare) ve 80/1 (4 bin 980 metrekare) nolu parseller için toplam 28 milyon 700 bin TL satış tutarı belirlendi. İki parselin toplam büyüklüğünün 7 bin 744 metrekare olduğu açıklandı. Pazarlık usulü satış ihalesiyle satılması öngörülen parseller, düşük yoğunluklu tercihli kullanım alanı (TK) olarak ayrılan alanda, ikinci konut olarak yapılan kooperatiflerin bitişiğinde bulunuyor.

Sol gazetesinin haberine göre, geçmişte köy tüzel kişiliğine ait olan arazilerin 2012 yılında çıkarılan Büyükşehir Kanunu ile Kaş Belediyesi’nin mülkiyetine geçtiği ifade ediliyor. İlgili parsellerin de içinde yer aldığı Patara’daki toplam 43 bin metrekarelik 4 ayrı parselin satışı için düzenlenen teklif, Nisan 2022’de Kaş Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile onaylanmıştı.

Kaş Belediyesi, Patara’da 28 milyon TL’lik arazi satacak!

ARAZİ SATIŞINA TEPKİ

Kaş Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Meral Çiyan Şenerdi, Meclis oturumunda arazi satışına tepki göstererek “Bu araziler bize emanet olarak verilmiş. Gelecek dönem Büyükşehir Kanunu’nun değiştirilip bu arazilerin yeniden köy tüzel kişiliğine geri verilmesi masaya gelebilir. Hiçbir biçimde kamu toprağının satılmamasından yanayım” demişti.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ise arazi satışının oylandığı Meclis oturumunda ilçedeki konut ihtiyacına vurgu yaparak şunları söylemişti: “Konut ihtiyacı için imarlı arsa lazım. Şimdi belediyemizin burada imarlı arsaları bulunuyor. Yakınında oluşturulmuş konutlar yer alıyor. Belediyenin imarlı alanları buralar. Fakat değerlendirmiyoruz. Yalnızca tutuyoruz. Belediye olarak bizim yapabilme gücü varsa yaparız. Fakat yoksa kat karşılığı olarak veririz. Yüzde 50, yüzde 60 neyse oran, ihale düzenlenir. Bu kadar yer alıyoruz. Belediyemize mülkiyet kazandırıyoruz Buraları da işletmemiz lazım. Belediyenin burada ekonomik olarak bir sorun yaşamaması hem de kendi kendine yeten bir belediye olabilmesi konusunda bu çarkı sağlıklı bir şekilde çevirmemiz gerekiyor.”

7 milyar dolarlık ticari gayrimenkul kredi portföyü ihalesinde Blackstone lider!

Bu kişiler emlak vergisinden muaf olacak! Tek kuruş ödemeyecekler! Resmen açıklandı!

Ünlü ekonomistten düşük faizli konut kredisini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak açıklama!


Geri Dön