28 / 04 / 2024

Ünlü ekonomistten düşük faizli konut kredisini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak açıklama!

Ünlü ekonomistten düşük faizli konut kredisini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak açıklama!

Ziraat Bankası’nın önceki dönemlerde Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapan Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, ekonomiye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şenol Babuşcu, düşük faizli konut kredisi bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak bir açıklama yaparak, “Öyle bir kredi gelmez” dedi.



Türkiye ekonomisindeki hâlihazırdaki durumu ve beklentileri Ziraat Bankası’nın önceki dönemlerde Genel Müdür Yardımcılığı görevini de yürüten ünlü Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu yorumladı. Önemli açıklamalar yapan Babuşcu, dolar kurunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz politikasına kadar geniş perspektifte değerlendirmelerde bulundu.

MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRIMINA DEVAM EDER Mİ?

TCMB’nin 2024’e faiz kararlarının ne şekilde olacağını değerlendiren Babuşcu, “2024’ün ilk 3 ayında TCMB’nin faiz artırımı yapacağını öngörmüyorum. Yerel seçimlerin ardından o seçimin sonuçlarına ve ayrıca, piyasalara bakılarak bir karar verilir. Fakat 2024 yılı Nisan ayında enflasyon düşüşe geçmemiş olursa faiz artırımlarına devam edilebilir” ifadelerini kullandı.

Ünlü ekonomistten düşük faizli konut kredisini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak açıklama!

IMF İLE ÇALIŞILIR MI?

Türkiye’ye IMF’nin seçimin ardından gelme ihtimaline ilişkin açıklamalarda bulunan Babuşcu, “Ben Sayın Cumhurbaşkanının IMF ile çalışacağını tahmin etmiyorum. Zira 20 senedir buna sürekli olarak ve çok net şekilde karşı çıktı. 20 senenin ardından böyle bir politika dönüşü olması çok muhtemel değil. Böyle bir politika dönüşü yapılsaydı şimdiye kadar çok yapılırdı” dedi.

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ GELİR Mİ?

Konut kredisi faizlerinde düşüş beklentisine yanıt veren Babuşcu, faiz hususunda büyük bir beklenti bulunduğunu söyledi. Konut kredisi çekerek konut almak isteyen kişilerin sayısının her dönem yüksek olduğunu ifade eden Babuşcu, “Mevcut faizlerle bu imkânsız. Konut kredisi faizlerinde ben Haziran 2024’e kadar bir düşüş beklemiyorum. Artar fakat düşmez. Bu seviyelerde süreceği kanaatindeyim. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile kamu bankalarının düşük faizli konut kredisi şeklinde bir çalışmaları ya da planlamaları bulunmuyor. Yarın Cumhurbaşkanı bir talimat verir ve bütün işler değişir. Fakat şu anda herhangi bir biçimde işaret var diyemeyiz” değerlendirmelerinde bulundu.

Ünlü ekonomistten düşük faizli konut kredisini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak açıklama!

DOLAR KURU TAHMİNİ

Dolar kuru için beklentisini de paylaşan Prof. Dr. Babuşcu, “Dolar kurunda bu yılı 30 TL’de kapatırız. 2024’de dolar kuru yükselişi sürdürür. Martın sonunda yerel seçimler olacak. Seçimlere kadar dolar kuru aşama aşama yükselir. Çok sert bir artışa müsaade edilmez. 2024’ün mart ayının sonu ve nisan ayının başı gibi dolar kurunda 33 TL’yi görürüz. Ardından ne olacağını konuşmak için çok erken” ifadelerini kullandı.

Bu kişiler emlak vergisinden muaf olacak! Tek kuruş ödemeyecekler! Resmen açıklandı!

SON DAKİKA! Balıkesir’de 4 şiddetinde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Deva Partisi Genel Başkanı Babacan’dan kentsel dönüşüm açıklaması: ‘Ranta izin vermeyeceğiz’


Geri Dön