27 / 04 / 2024

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’dan kentsel dönüşüm açıklaması: ‘Ranta izin vermeyeceğiz’

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’dan kentsel dönüşüm açıklaması: ‘Ranta izin vermeyeceğiz’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kentsel Dönüşüm Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, kentsel dönüşümde ranta geçip vermeyeceklerini ifade etti.



TBMM’de düzenlediği haftalık basın toplantısında komisyondan ve TBMM’den jet hızıyla geçen kamuoyunda “Kentsel Dönüşüm Kanunu” olarak bilinen yasa teklifine vurgu yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, buna yönelik bir kanun teklifi hazırlığı içinde olduklarını söyleyerek 81 kent ve 922 ilçe de gözümüz bu projelerin üzerinde olacak. Yapılan yanlışları, meydana gelecek rantı tek tek ilan edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’dan kentsel dönüşüm açıklaması: ‘Ranta izin vermeyeceğiz’

BU TEKLİF HÜKÜMET İÇİN BİR SAMİMİYET TESTİ OLACAK

Başkan Babacan, “Bu yasa hazırlanırken deprem bölgesinin yaralarının sarılmasını ve depremde mağdur olan yurttaşların problemlerinin bir an önce çözüme kavuşması beklerken, baktık ki, burada inşaat var. Hemen rant gözlüklerini takalım dedik. Baktık ki, inşaat deyince rant gözlüklerini takan kişilere geniş alan var. İktidar, deprem yaralarını sarmak için arazi satışı yapacağını ve yeni rant projelerinin artıracağını beyan etti” diye konuştu. Babacan, “Şimdi arkadaşlarımız bir yasa teklifi hazırlıyorlar. Bu yasa teklifi hükümet için bir samimiyet testi olacak” değerlendirmelerinde bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’dan kentsel dönüşüm açıklaması: ‘Ranta izin vermeyeceğiz’

TEKLİFTE NELER VAR?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM’de verecekleri teklif ile alakalı açıklamalarda bulundu. Babacan, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Tekirdağ Milletvekilimiz Cem Avşar’ın gerçekleştirdiği çalışmada şunu teklif edeceğiz: Rezerv alan ilan edilecek bölgelerin depreme karşı dayanıklı olmayan yapı stoku ile sınırlandırılmasını önereceğiz. Diyeceğiz ki; “Eğer samimi iseniz, hazır bu deprem felaketinden istifade edip deprem üzerine milyarlarca TL’lik rant mekanizması kurma niyetiniz bulunmuyorsa, gelin bu önerimizi destekleyin. Yok, eğer bu önerimize destek vermiyorsanız, biliyoruz ki, burada tek amacınız ranttır. Fakat gözlerimiz üzerinizde 81 kentte ve aynı zamanda, 922 ilçede gözümüz bu projelerin üzerinde olacak. Yapılan yanlışları, meydana gelecek rantı tek tek ilan edeceğiz. İyi niyet ile depreme karşı ve deprem sonrası hazırlıksa evet. Fakat haksız hukuksuz adaletsiz kayıt dışı rant yaratmak ise hayır.”

SON DAKİKA! Balıkesir’de 4 şiddetinde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

O ilde kiralık konut fiyatları düştü! Ev sahipleri fiyatları düşürerek kiraya vermek istiyor!

Konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 103 oldu! Ortalama bir konut fiyatı 3 milyon TL’yi solladı!


Geri Dön