28 / 04 / 2024

Gaziantep'te sene sonuna kadar tam 10 bin 350 kalıcı konut teslim edilecek!

Gaziantep'te sene sonuna kadar tam 10 bin 350 kalıcı konut teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen Gaziantep'te sene sonuna kadar 10 bin 350 kalıcı konutun teslim edilmesi planlanıyor.



Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen Gaziantep'te sene sonuna kadar 10 bin 350 kalıcı konutun teslim edilmesi planlanıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Anadolu Ajansı muhabirine, depremden hemen sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu  Konut İdaresi Başkanlığı'nın deprem bölgesine kalıcı konutların inşaat çalışmalarına başladığını dile getirdi.

Paylaşılan bilgilere göre, depremden hemen sonra gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarında şehir genelinde 59 bin bağımsız bölümün yeniden inşa edilmesine karar verildiğini ifade eden Gaziantep Valisi Kemal Çeber, "Bunlardan 29 bin tanesi konut, 12 bin tanesi köy evi, 17 bin civarı da ahır, iş yeri gibi değişik nitelikte bağımsız birimler. Bunlar üzerinde çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Söz konusu hak sahipliği süreci hemen hemen tamamlanmak üzere ama bir yandan da kalıcı konut inşaatları hız bir şekilde yükseliyor." diye konuştu.

Gaziantep te sene sonuna kadar tam 10 bin 350 kalıcı konut teslim edilecek!

Yaptığı açıklamada şehir genelinde ilk etapta tespit çalışmaları tamamlanmış olan ve planlaması gerçekleştirilen 25 bin civarında kalıcı konut inşaatının hız kesmeden sürdüğünü kaydeden Gaziantep Valisi Kemal Çeber, şöyle konuştu: "Sene sonu itibarıyla toplamda 9 bin 700 civarında konutumuz ve 650 civarında da köy konutunu teslim etmiş olacağız. Tabi bunlar parça parça olarak teslim edilecek. Cumhuriyet'in 100. yılını kutladığımız bugünler içinde ilk etaplar tamamlanıyor. Bunların yalnızca teslimine ilişkin prosedürleri sürüyor. Şu anda toplamda 1.000 civarında konutumuz teslim aşamasında ve prosedürleri tamamlandığı zaman sahiplerine teslim edilecek. Zaten bu sene itibarıyla deprem bölgesinin tamamında 42 bin civarında konut sahiplerine teslim edilmiş olacak ki bunun neredeyse dörtte birlik kısmını Gaziantep'te teslim etmiş olacağız. Ondan sonra da ocak, şubat, mart aylarında yani her ayın sonunda ciddi miktardaki konutumuzu hak sahiplerine teslim edeceğiz."

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy projesine başvuranlar hemen bakın! Yenişehir Evleri 1+1, 2+1, 3+1 kuraları çekildi mi?

Uzman isimden flaş asgari ücret açıklaması geldi! Resmen net rakam verip açıkladı! Acil bakın!

Ocak 2024 emekli maaşı zammında yüzdelik oran açıklandı mı? SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emekli zammında son dakika!


Geri Dön