03 / 05 / 2024

İzmir'deki 4 bin 604 deprem konutunun inşaatı tamamlandı!

İzmir'deki 4 bin 604 deprem konutunun inşaatı tamamlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'deki 4 bin 604 deprem konutunun inşaatının tamamlandığını söyledi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'de depremzedeler için yapılması planlanan 5 bin 61 konuttan bugün itibarıyla 4 bin 604'ünün tamamlandığını, kalanların da mayıs ayında hak sahiplerine teslim edileceğini dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, İzmir programı kapsamında depremde 3 bloğu yıkılan Barış Sitesi'ne giden Bakan Kurum, depremzedelerle sohbet etti ve onların taleplerini dinledi.

Verilen bilgiye göre daha sonra eşini depremde kaybeden 63 yaşındaki Hatice Baltrak'ı evinde ziyaret eden Bakan Murat Kurum, çıkışta aldıkları karne ve takdir belgesini gösteren çocukları tebrik etti, onlara hediyeler verdi.

İzmir deki 4 bin 604 deprem konutunun inşaatı tamamlandı!

Depremde yıkılan ve yeniden inşa edilen Rıza Bey Apartmanına geçen Kurum, esnaf ve depremzedelerle sohbet etti.

Konut rezerv alanında da bazı incelemer yapan Bakan Murat Kurum, gazetecilere yaptığı açıklamada İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihindeçok acı bir deprem yaşandığını, deprem sonrası vatandaşların yanından bir an olsun ayrılmadıklarını, onlara hızlı şekilde konutları yapma sözü verdiklerini dile getirdi.

Bakan Bakan Kurum, 5 bin 61 konuttan oluşan İzmir tarihinin en büyük dönüşüm çalışmasını başlattıklarını belirterek önemli açıklamalar yaptı.

Yaptığı açıklamada hem Bayraklı merkezde 7 bölgede, hem de rezerv alanda olmak üzere 5 bin 61 konutun çalışmalarını, bir taraftan enkazları kaldırırken diğer taraftan da yeni konutların yapımını sürdürmek amacıyla çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen Bakan Kurum, "1 yıl bile geçmeden Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Bayraklı merkezdeki ilk anahtarları vatandaşlarımıza teslim ettik." dedi.


Geri Dön