23 / 12 / 2024

4 bin kilometrelik yeni demiryolu inşaatı çalışmaları devam ediyor!

4 bin kilometrelik yeni demiryolu inşaatı çalışmaları devam ediyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan; ''4 bin kilometrelik yeni demiryolu inşaatı çalışmamız devam ediyor. 5 bin kilometrelik de proje üzerinde çalışıyoruz. Amacımız Avrupa'yı Asya'ya, Balkanları Kafkasya'ya, Hatay, Gaziantep ve Kilis üzerinden Ortadoğu'ya, Afrika'ya bağlanmak" dedi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Asya ile Afrika arasındaki tüm taşıyıcılığın Türkiye'den ve Anadolu coğrafyası üzerinden yapılabilme olanağına sahip olduğunu bildirdi. 


Arslan, partisinin Kilis il teşkilatı ziyaretinde yaptığı konuşmada, herkesin elinden geldiğince Kilis'e, bölgeye ve ülkeye hizmet üretmeye çalıştığını söyledi. 


Hayata geçirdikleri tüm hizmetleri vatandaşa doğru anlatıp, bilgilendirmek ve vatandaşı yanıltacak yalanları engellemenin parti teşkilatına düştüğünü ifade eden Arslan, sorunları yerinde çözmenin de teşkilatın görevi olduğuna dikkati çekti.


Kilis'teki bölünmüş yol miktarını 15 katına çıkardıklarını, daha önce hiç sıcak asfalt olmayan kentte 30 kilometrelik sıcak asfalt getirdiklerini anlatan Arslan, ülke genelindeki yatırımlar hakkında bilgi verdi.


Arslan, geçmişte demiryollarının çok ihmal edildiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:


"100 sene önce yapılan demiryolu hızı 120 kilometre. Aradan 30 sene geçmiş, hızlanacağımıza 100 kilometreye düşmüş, 20 sene sonra 80'e, 20 sene sonra 60'a düşmüş, Yani tabiri caizse dünya aya giderken biz yaya gitmişiz. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla demiryolu seferberliği başlatıldı. Bugün dünyanın sekizinci, Avrupa'nın altıncı hızlı tren işletmeci ülkesi konumundayız. Ama onunla da yetinmiyoruz. 4 bin kilometrelik yeni demiryolu inşaatı çalışmamız devam ediyor. 5 bin kilometrelik de proje üzerinde çalışıyoruz. Amacımız Avrupa'yı Asya'ya, Balkanları Kafkasya'ya, Hatay, Gaziantep ve Kilis üzerinden Ortadoğu'ya, Afrika'ya bağlanmak. Yine uluslararası taşıma koridorlarının köprü konumundan da yararlanarak ülkenin kalkınmasına katkı sağlamak istiyoruz."


Ülkenin büyümesinin, kalkınmasının, endüstrisinin lokomotifinin ulaştırma olduğunu bildiren Arslan, havacılık konusunda da önemli aşamalar kaydedildiğini sözlerine ekledi.


Türkiye'nin taşımacılık konusunda pastanın bir bölümünü almaya başlamasıyla birilerinin rahatsız olmaya başladığını dile getiren Arslan, "Bu ülkenin ve toprakların hakkını vermeye çalışırken, unutmamalıyız ki bu coğrafya bu kadar kıymetliyken uluslararası oyuncular oyunlar oynamaya devam edecektir. O yüzden bizim daha güçlü olmamız lazım. Onun da yolu, çok daha hizmetler edip, birlik ve beraberlik içerisinde bu ülkeyi geleceğe taşımaktır. Belki bin yıllık davanın devamı olarak 15 yıldır üstlendiğimiz görevle sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.



AA


Geri Dön