07 / 05 / 2024

ahmet arslan demiryolu

ahmet arslan demiryolu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan; ''4 bin kilometrelik yeni demiryolu inşaatı çalışmamız devam ediyor. 5 bin kilometrelik de proje üzerinde çalışıyoruz. Amacımız Avrupa'yı Asya'ya, Balkanları Kafkasya'ya, Hatay, Gaziantep ve Kilis üzerinden Ortadoğu'ya, Afrika'ya bağlanmak" dedi.

Ahmet Arslan'dan Atatürk Havalimanı açıklaması!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Atatürk Havalimanı'yla ilgili açıklamalar yaptı.

Van-Tebriz demiryolu 18 Haziran'da açılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Van-Tebriz demiryolu hattının 18 Haziran'da yeniden açılacağını açıkladı...

Ahmet Arslan: 81 ilde bölünmüş yollar yapıyoruz!

Kars-Digor-Iğdır karayolundaki çalışmaları inceleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "81 ilde bölünmüş yollar yapıyoruz, 81 ilde ulaştırma projelerini birbirini tamamlayacak şekilde yapıyoruz." dedi.

Demiryolu sektöründe yüksek hızlı tren işletmecisi haline geldik!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleştirilen Dünya Posta Birliği (UPU) Dünya CEO Forumu'na katılarak konuşma yaptı.

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı iki yılda tamamlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-İzmir yüksek hızlı demiryolu hattının iki yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Ahmet Arslan yarın AA Editör Masası'na konuk olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, yarın saat 10:00'da AA Editör Masası'na konuk olacak...

Halkalı- Kapıkule Demiryolu Hattı için ihale süreci başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Avrupa Ulaştırmadan Sorumlu Komiseri Violeta Bulc, Halkalı- Çerkezköy hattından harekete geçen trende Türkiye- Avrupa ulaştırma gündemindeki son gelişmeleri değerlendirdi. 

Ahmet Arslan'dan Hekimbaşı Yalısı kazası açıklaması!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan geçtiğimiz hafta Boğaz'da yaşanan gemi kazasıyla ilgili açıklama yaptı...

Ahmet Arslan’dan 3. havalimanı için ‘kira öteleme’ açıklaması!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3. havaşimanı için kira öteleme açıklama yaptı. Arslan, "Batarlarsa batsınlar diyecek halimiz yok" dedi. 

Bakü Tiflis Kars Demiryolu İran’a bağlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) 7. Olağan Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirilen fahri doktora tevdi törenine katıldı. 

Ahmet Arslan: Büyük projeleri yap-işlet-devret modeliyle yapıyoruz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Büyük projeleri yap-işlet-devret modeliyle yaptıklarını söyledi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Çalışma Toplantısı yapıldı!

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Çalışma Toplantısı'nda konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun, doğu-batı aksında Avrupa ile Asya arasında taşıma koridorlarının kesintisiz hale getirilmesi adına çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

Ahmet Arslan'dan şeker fabrikası bilgilendirmesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 14 şeker fabrikasıyla ilgili özelleştirme sürecinin devam ettiğini, diğer 11 fabrikanın ise kamu eliyle çalıştırılmaya devam edeceğini açıkladı.

ahmet arslan demiryolu Haberi

ahmet arslan demiryolu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Asya ile Afrika arasındaki tüm taşıyıcılığın Türkiye'den ve Anadolu coğrafyası üzerinden yapılabilme olanağına sahip olduğunu bildirdi. 


Arslan, partisinin Kilis il teşkilatı ziyaretinde yaptığı konuşmada, herkesin elinden geldiğince Kilis'e, bölgeye ve ülkeye hizmet üretmeye çalıştığını söyledi. 


Hayata geçirdikleri tüm hizmetleri vatandaşa doğru anlatıp, bilgilendirmek ve vatandaşı yanıltacak yalanları engellemenin parti teşkilatına düştüğünü ifade eden Arslan, sorunları yerinde çözmenin de teşkilatın görevi olduğuna dikkati çekti.


Kilis'teki bölünmüş yol miktarını 15 katına çıkardıklarını, daha önce hiç sıcak asfalt olmayan kentte 30 kilometrelik sıcak asfalt getirdiklerini anlatan Arslan, ülke genelindeki yatırımlar hakkında bilgi verdi.


Arslan, geçmişte demiryollarının çok ihmal edildiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:


"100 sene önce yapılan demiryolu hızı 120 kilometre. Aradan 30 sene geçmiş, hızlanacağımıza 100 kilometreye düşmüş,...