28 / 04 / 2024

2023 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? 

2023 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? 

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen kentlerde inşaat çalışmaları devam ediyor. Peki 2023 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? İşte detaylar...



Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen 11 kentte inşaat çalışmaları devam ediyor. Deprem bölgesi olarak bilinen 11 ilde konut inşa süresi devam ediyor. Bu kapsamda depremden dolayı evlerini kaybeden vatandaşlar, "2023 deprem konutları ne zaman teslim edilecek?" sorusuna yanıt arıyor. Yüzbinlerce kişinin merak ettiği soruyu Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıtladı.  6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen kentlerde inşaat çalışmaları devam ediyor. Peki 2023 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? İşte detaylar...

Yapımı tamamlanan evlerin teslimatları yapılırken henüz inşaat çalışmaları devam eden deprem konutları için anahtar teslim tarihi ise araştırılıyor.

Son günlerde deprem konutlarının teslim tarihi yakından takip ediliyor. 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 kenti etkilendiği afet sonrası bölgede konut yapımı başlamıştı. Tamamlanan konutlar sahiplerine teslim ediliyor. 

2023 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? 

DEPREM KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar deprem konutlarının teslim tarihini merak ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan beklenen açıklama geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Ekim Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada deprem bölgesinde yapımı sürdürülen konutlar hakkında "Afetten zarar gören 11 kentte 200 bin konutun inşası hızla devam ediyor" dedi. Erdoğan, yapımı biten konutları yakında etap etap teslim etmeye başlayacaklarını müjde eden Erdoğan, "Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz. Diğer konutların teslimatlarını da peyderpey yapacağız" diye belirtti.

2023 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? 

Öte yandan İstanbul'da gerçekleşen Dünya Şehirler Günü programında gündeme dair açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremin yaralarının sarıldığına da vurgu yaparak, 1 ay içerisinde 50 bin kadar konutu teslim edeceklerini söyledi.

Şu anda 200 binden fazla konutun inşasının devam ettiğinin bilgisini veren Bakan Özhaseki, "1 ay içerisinde 50 bin kadar konutu teslim edeceğiz" dedi.

O ilde kiralar İstanbul ve  Ankara  ile yarışıyor! Nüfus arttı, konut stokları eridi! Acil 10 bin konuta ihtiyaç var!

Bakan Mehmet Özhaseki'den sevindirici haber: 1 ay içerisinde 50 bin konut teslim edilecek!

O ildeki 8 adet arsa satışa çıkıyor! Arsa alacaklara Kasım fırsatı! 


Geri Dön