28 / 04 / 2024

Bakan Mehmet Özhaseki'den sevindirici haber: 1 ay içerisinde 50 bin konut teslim edilecek!

Bakan Mehmet Özhaseki'den sevindirici haber: 1 ay içerisinde 50 bin konut teslim edilecek!

Dünya Şehirler Günü programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki konut teslimlerine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Mehmet Özhaseki 1 ay içerisinde 50 bin kadar konutu teslim edeceklerini vurguladı.



İstanbul'da gerçekleşen Dünya Şehirler Günü programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremin yaralarının sarıldığına da vurgu yaparak, 1 ay içerisinde 50 bin kadar konutu teslim edeceklerini belirtti. 

"200 BİNDEN FAZLA KONUTUN İNŞAATI DEVAM EDİYOR"

Bakan Özhaseki, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlere de değinerek, bundan 8 ay kadar önce 9 saat arayla 7,6 - 7,7 gibi 3 dakika süren, karada şehirlere çok yakın 2 deprem yaşandığını hatırlattı.

Şu anda 200 binden fazla konutun inşasının devam ettiğinin bilgisini veren Bakan Özhaseki, "1 ay içerisinde 50 bin kadar konutu teslim edeceğiz" dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki den sevindirici haber: 1 ay içerisinde 50 bin konut teslim edilecek!

Devamında evini yapmak isteyenlere maddi yardımda bulunaccaklarına dikkat çeken Bakan Özhaseki, çelikten köy evleri de 6 ay içerisinde tamamlayıp binlerce dışarıda kalan vatandaşın evlerini en geç 2 sene içerisinde teslim edeceklerini belirtti.

"Ama bu evler yapılırken elbette ki bir taraftan sıfır atık uyumlu, bir taraftan akıllı şehirler konseptinde, en doğru şekilde ve sağlam bir şekilde bina yapmanın da yollarını arıyoruz" diye ifade eden Bakan Özhaseki, "Çok şükür büyük bir milletiz. Bu afetlerin altından kalkmasını biliyoruz. Bundan dolayı da iftihar ediyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Mehmet Özhaseki den sevindirici haber: 1 ay içerisinde 50 bin konut teslim edilecek!

2,2 MİLYON KONUTU DÖNÜŞTÜRDÜK

Öte yandan Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmaları noktasında bugüne kadar 2 milyon 200 bin konutu dönüştürdüklerini belirtti. 

Bir daha aynı acıları yaşamamak için kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırıldığına vurgu yapan  bakan Özhaseki, "Ülkemizi deprem başta olmak üzere tüm afetlere karşı hazırlıklı hale getirmekte kararlıyız" dedi.

Ülkemiz genelinde riskli ve sağlıksız yapı stokunu hiç vakit kaybetmeden dönüştüreceklerini söyleyen Bakan Özhaseki, "Kentsel dönüşüm çalışmaları noktasında şimdiye kadar 2 milyon 200 bin konutu dönüştürdük" diye bilgi verdi.

Şu anda sahada 400 bin konutumuzun dönüşümüne hızla devam edildiğini söyleyen Bakan Özhaseki, "Türkiye Yüzyılı'nda gece gündüz demeden çalışarak sağlam, güvenli, Sıfır Atık uyumlu, iklim dostu konutlarımızı üretmeye devam edeceğiz."

Konutta son 5 yıl bilançosu: Kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı!

Kentsel dönüşüm yasasında planlanan değişiklikler ortaya çıktı! Tapular tehlikeye mi giriyor?


Geri Dön