28 / 04 / 2024

Bakan Mehmet Özhaseki’den deprem konutlarına ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Bakan Mehmet Özhaseki’den deprem konutlarına ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki Sanayi ve Ticaret Odası Başkanları ile buluştu. Özhaseki, “Çabamız ve elimiz deprem bölgesinde. Tüm gücümüzle, hep beraber kentlerimizi en kısa sürede eskisinden daha güvenli ve daha güzel hale getireceğiz” dedi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile bir araya gelerek bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Deprem bölgesindeki il ve ilçelerin oda başkanları ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bürokratlarının katılım sağladığı söz konusu toplantıda, inşası süren konutlar, kent meydanları, ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi başta olmak üzere deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.

Bakan Mehmet Özhaseki’den deprem konutlarına ilişkin çok konuşulacak açıklama!

“BÜTÜN GÜCÜMÜZLE ARAZİDEYİZ”

“İlk gündem maddemiz 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen kentlerimizi ayağa kaldırmak” diyen Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde yürütülen çalışmaları birebir izlediğini belirtti. Bölgenin hızla ayağa kaldırılması için gece gündüz demeden çalıştıklarının altını çizen Bakan Mehmet Özhaseki, “Bir ve beraberce çalışıyoruz. Çabamız, elimiz ve aynı zamanda, emeğimiz deprem bölgesinde. İllerimizi bir an evvel inşa ve ihya etme gayretindeyiz. Bu süreçte, meydana gelen sorunları ve olumsuzlukları da hassasiyetle izleyip çözüme kavuşturuyoruz. Tüm gücümüzle, hep beraber el ele vererek kentlerimizi en kısa sürede eskisinden daha güvenli ve daha güzel hale getireceğiz. Var gücümüzle arazideyiz” dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki’den deprem konutlarına ilişkin çok konuşulacak açıklama!

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ’DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TİSK tarafından gerçekleştirilen 'Birlikte Daha Güçlü Bir Gelecek Zirvesi'nde kentsel dönüşüme yönelik açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, “2023’te bütçemizde 762 milyar lira afetin yaralarını sarmak için kaynak ayırdık. 2024 için ise 1 trilyon 28 milyar lira bir kaynak ayırdık. Orta vadede 3 trilyon liranın üzerinde yalnızca merkezi yönetim bütçemizden afetin yaralarını sarmak amacıyla harcama yapacağız. Bunun bir kısmı yatırım anlamında harcama. Afet risklerini azaltıcı harcamaların planlamasını yaptık. Cumhurbaşkanlığı kararıyla yeni bir Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurduk. TBMM’de de çok önemli bir kanun var. Komisyonda görüşüldü. Yakın bir tarihte genel kurulda da görüşülüp, kabul edileceğini düşünüyorum. Kentsel dönüşüm yasası. Orada da kentsel dönüşüm süreçlerini çok hızlandırıcı çok daha aktif duruma getiren bir içerik söz konusu" şeklinde konuştu. 

Depremde 52 kişiye mezar olan binanı ile ilgili kahreden detay!

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Krizi fırsata çevirdiler!

Kirada fahiş zamlar son buluyor! Dijital kayıt sistemi geliyor!


Geri Dön