28 / 04 / 2024

Kirada fahiş zamlar son buluyor! Dijital kayıt sistemi geliyor!

Kirada fahiş zamlar son buluyor! Dijital kayıt sistemi geliyor!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda birden fazla ev sahibi olan kişilerin krediye erişimi zorlaştırılacak. Dijital kayıt sistemleri kurularak ev, iş yeri kiraları ve ikinci el araç satışları gibi işlemlerin dijital ortamda kaydedilecek.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı, Türkiye ekonomisine yönelik amaç ve politikaların bulunduğu 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı paylaşıldı. Bu kapsamda, kredi kartıyla alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı için ek önlem alınacak. Kira ve konut fiyat gelişmeleri göz önüne alınarak konut arzı hızlı bir şekilde artırılacak. Depremin konut stokuna etkisini telafi amacıyla yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek. Aynı zamanda, 25 yaş altındaki üniversite öğrencilerinin Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) katılması teşvik edilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda dikkat çeken başlıklar şu şekilde:

 Kirada fahiş zamlar son buluyor! Dijital kayıt sistemi geliyor!

KONUT PROJELERİ HIZLANACAK

Sabah gazetesinden Hazal Ateş’in haberine göre, kira ve ev fiyatlarındaki gelişmeler göz önüne alınarak konut arzı hızlı bir şekilde artırılacak. Depremin meydana getirdiği konut stokundaki kayıpların telafisine ilişkin yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek. Dar gelirlilerin konuta erişimi kolaylaştırılacak. Sosyal Konut Projesi doğrultusunda 100 bin konut tamamlanacak. Kamunun uygun şartlarda sağladığı konut kredileri ilk defa konut edinimini destekleyecek, dar ve orta gelirliler için uygun fiyat aralığında olacak biçimde yeni başlayan projelere yönlendirilecek.

 Kirada fahiş zamlar son buluyor! Dijital kayıt sistemi geliyor!

DİJİTAL KAYIT SİSTEMLERİ KURULACAK

Kamunun uygun şartlarda sağladığı konut kredileri, ilk konut edinimini destekleyecek, dar ve orta gelirliler için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak biçimde yeni başlayan projelere yönlendirilecek. Belirli bir sayının üstünde ev sahipliğine ilişkin kredi kısıtlaması gibi düzenlemeler uygulamaya alınacak. Birden fazla ev sahibi olan kişilerin konut kredilerine erişimini sınırlayıcı kredi değer oranını azaltan ve kredi risk ağırlıklarını artıran kararların etkileri izlenerek ek önlemler alınacak. Ev ve iş yeri kiraları ile ikinci el araçların satışına yönelik idari kayıt eksiklikleri giderilecek. Dijital kayıt sistemleri kurularak ev, iş yeri kiraları ve ikinci el araç satışları gibi işlemler dijital ortamda kaydedilecek. Veri toplama ve analiz süreçlerinin standardizasyonuyla beraber verilerin karşılaştırılabilir ve tutarlı olması sağlanarak doğru ve etkili politika kararlarının alınmasına katkı sağlanacak.

GYODER Başkanı Kalyoncu, kiraları düşürecek yeni konut modelini duyurdu!

Benzin, motorin ve LPG’de yılın son indirimi! Duyanlar istasyonlarda kuyruk oluşturacak!

Depremin ardından yeniden Hatay’a göç için çalışmalar başladı!


Geri Dön