30 / 04 / 2024

Bakan Kirişci'den son dakika Çiftçi Kayıt Sistemi açıklaması! Çiftçiler şimdi bakın!

Bakan Kirişci'den son dakika Çiftçi Kayıt Sistemi açıklaması! Çiftçiler şimdi bakın!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının e-Devlet üzerinden alınmaya başlandığına dikkat çekerek, bu çerçevede 1 Ekim tarihinden bu yana 104 bin başvuru yapıldığını duyurdu. İşte ayrıntılar...



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularına ilişkin açıklamalarda bulundu. Türk çiftçisinin Kovid-19 salgını ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın meydana getirdiği olumsuz koşullara rağmen üretime devam ettiğine vurgu yapan Bakan Kirişci, "Üretim zincirimizde, tedarik zincirimizde önemli bir aksilik olmadı. İhracatımızı artırdık. Dolayısıyla dünyanın hazırlıklı ülkelerinden birisiydik" açıklamasında bulundu. Kirişci, tarımda teknoloji kullanımının çiftçinin hayatını kolaylaştırdığına dikkat çekti ve Bakanlık olarak çeşitli işlemleri e-Devlet platformuna taşıdıklarını anımsattı.

Bakan Kirişci den son dakika Çiftçi Kayıt Sistemi açıklaması! Çiftçiler şimdi bakın! 

Üreticilerin artık telefonundan e-Devlet'e girerek ÇKS kaydını yapabildiğinin altını çizen Bakan Kirişci, " Ekim'den bu yana e-Devlet üzerinden ÇKS'ye 104 bin başvuru yapıldı. Bir o kadar da ÇKS belgesi dediğimiz belgeler var. Bu belgeleri almak için o klasik yöntemi düşünürsek bütün risklerden kurtuluyor" dedi ve Ziraat odalarımızla ilgili üreticilerimizin odaya kayıt olmaları için bir engel olmadığına, zaten anayasal bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön