21 / 05 / 2024

Bakan Kirişci'den son dakika Çiftçi Kayıt Sistemi açıklaması! Çiftçiler şimdi bakın!

Bakan Kirişci'den son dakika Çiftçi Kayıt Sistemi açıklaması! Çiftçiler şimdi bakın!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının e-Devlet üzerinden alınmaya başlandığına dikkat çekerek, bu çerçevede 1 Ekim tarihinden bu yana 104 bin başvuru yapıldığını duyurdu. İşte ayrıntılar...



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çiftçinin bölgesindeki sanayi ve endüstri dikkate alınarak uygun iklime göre üretim yapmasına imkan sunacak "Tarım Cepte" uygulamasını da sene sonunda hayata geçirmek istediklerini dile getirdi. 

Yapacakları başka bir düzenlemeyle de kırsaldan kente göç ve miras davası gibi sebeplerle toprakların 1-2 seneden çok boş kalmasına müsaade etmeyeceklerine vurgu yapan Kirişci, "O civarda orada kooperatif varsa kooperatifleri, birlikler varsa birlikleri, o da olmadı ülke genelinde bir portföy oluşturacağız, bu portföye ilgiye göre elde edilecek kira bedellerini doğrudan ilgili mülk sahiplerinin hesabına yatıracağız" diye konuştu. Bankada tutacaklarına, değerlendireceklerine dikkat çeken Bakan Kirişci, "ğer aralarında davalık bir durum varsa, dava bitene kadar da o parayı değerlendirme şekli devam edecek şekilde bloke etmiş olacağız. Böylelikle atıl arazileri üretime kazandıracağız" açıklamasında bulundu.

Bakan Kirişci den son dakika Çiftçi Kayıt Sistemi açıklaması! Çiftçiler şimdi bakın! 

Kirişci, "Atatürk'ün bile hayattayken özlemini duyduğu" tarım sigortasını 2005 yılında Meclis'te yasalaştırdıklarına değinerek, 16 senede TARSİM'de 20 milyon poliçe kesildiğine dikkat çekti. Toplamda 12,8 milyar TL'lik primlere destek verdiklerini ifade eden Kirişci, üreticilerden tarım sigortalarını yaptırmalarını da talep etti. 

İlgili mevzuatta bazı ürün ve ürün grupları için sözleşmeli üretimi zorunlu yapacaklarını da vurgulayan Bakan Kirişci, "Bu üretimlerde tarım sigortasını zorunlu hale getireceğiz. Çiftçilerimizin herhangi bir şekilde alıcılar tarafından istismarına asla izin vermeyeceğiz. Bizim bahsettiğimiz bitkisel, hayvansal üretim. Besici, sen benim istediğim örnekte veya evsafta ürünler üret, besicilik yap" dedi ve burada alım ve fiyat garantisi olduuğunu, bunların yemlerinin ve ihtiyaçlarının Et Süt Kurumu'nun sözleşme çerçevesinde sağlayacağını belirtti. Kirişci, böylece çiftçilerin 5 sene süreyle önünü görebileceğinin de altını çizdi. 

Doları olanlar dikkat! Selçuk Geçer "Yüzde 100" diyerek uyardı

TMO'nun sonbahar indiriminde yok yok! Ayçiçek yağı, pirinç ve nohutta şok ucuzluk! 6 Ekim 2022 fiyat listesi

KYK kredi ve burs ücretleri ne kadar? KYK kredi ve burs başvuruları başladı mı? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön