28 / 04 / 2024

Çiftçi Kayıt Sistemi için son tarih yaklaşıyor! Başvurular e-devletten yapılacak! 

Çiftçi Kayıt Sistemi için son tarih yaklaşıyor! Başvurular e-devletten yapılacak! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2002'de uygulamaya aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için son tarih yaklaşıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları için ilçe müdürlükleri ve e-devlet üzerinden 2 Ocak'a kadar yapılacak



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2002'de uygulamaya aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için son tarih yaklaşıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Tarım üreticilerinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen desteklerden yararlanmaları için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları için ilçe müdürlükleri ve e-devlet üzerinden 2 Ocak 2024 tarihine kadar tamamlamaları gerekli.

Söz konusu bu yönetmeliğe göre 1 Eylül 2023 tarihinde başlayan 2024 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.

Bitkisel üretim yapan ve bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen tarımsal desteklerden faydalanmak isteyen üreticilerin ÇKS başvurularını yapmaları gerekli.

Çiftçi Kayıt Sistemi için son tarih yaklaşıyor! Başvurular e-devletten yapılacak! 

Yine pek çok kişinin gündeminde yer alan bu konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Çiftçi Kayıt Sistemi için başvurular 2 Ocak 2024 tarihinde mesai bitimine kadar devam edecek. 

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ'NE NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM?

Pek çok kişi Çiftçi Kayıt Sistemi'ne nasıl başvuracağı ile ilgili olarak araştırmalar yapıyor. Verilen bilgilere göre İl Tarım Müdürlükleri başvuru süreci hakkında ayrıntıları paylaşmıştı. Söz konusu müdürlüklerin resmi sayfalarından yapılan açıklamada başvuruların nasıl ve nereden yapılacağı, ilk defa başvuru yapacak çiftlerin işlemlerini nasıl yapacağına dair detaylar da paylaşılmıştı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre üreticiler Çiftçi Kayıt Sistem başvurularını arazilerinin yer aldığı bölgedeki Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine giderek ya da e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecek.

Ayrıca yine pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre e-Devlet Kapısı'nda başvuru imkanından, geçmiş yıllarda Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan ve arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan üreticiler de yararlanabilir.

Türkiye, konut fiyat artışında zirvede: OECD rakamları tek tek açıkladı!

Tek ev sahibi olanlar dikkat! 

Kredi kartı borçları yüzde 40 arttı!


Geri Dön