28 / 04 / 2024

Tek ev sahibi olanlar dikkat! 

Tek ev sahibi olanlar dikkat! 

Tek ev sahibi olan vatandaşlar belediyeye gidip araştırma yapabilirler. Yapılan açıklama da tek ev sahibi olan tapu sahiplerine 4.862 Türk Lirası para iadesi için emsal karar çıktığı kaydedildi. İşte haberin merak edilen detayları..



Tapusu olanlara son dakika müjdesi yapıldı. Buna göre, milyonlarca tapu sahibi vatandaşın habersiz olarak fazla ödeme yaptıkları bildirildi. Tek evi olanlara da  para iadesi müjdesi verildi. Türkiye'de emlak vergisi ödeyen milyonlarca vatandaşın yönelik önemli bir emsal karar açıklandığı kaydedildi. Bu kapsamda da kamu denetçiliği Kurumu ombudsmanlık tarafından belirtilen emsal kararda emlak vergisi muafiyeti olmasına karşın bu hakkından haberdar olmadığı için ödeme yapan vatandaşlara para iadesi yolu açıldığı bildirildi.

TEK EVİ ONLAN EMLAK VERGİSİ ÖDER Mİ?

Ülkemizde tüm vergi türlerinde olduğu gibi emlak vergisinde de belirlenen muafiyet hakları uygulanıyor. Buna göre, bu haktan yararlanan kişilere sıfır oranlı emlak vergisi hakkı tanınmaktadır. Sahip olduğu evin tek evi olması şartı ile birlikte  bu evin 200 m2 büyüklüğü aşmaması şartı sunulmaktadır. 

Öte yandan yine, emekli maaşından başka hiçbir geliri olmayan emeklilere, hiçbir geliri olmayan ev hanımlarına ve işsiz kişilere bu hak sağlanmaktadır. Ayrıca, şehidin dul eşi ile yetim çocukları ile gazilere sıfır oranlı emlak vergisi hakkı sağlanmaktadır.

Tek ev sahibi olanlar dikkat! 

EMLAK VERGİSİ PARA İADESİ NEREDEN, NASIL ALINIR?

Öte yandan, kişi sahip olduğu emlak vergisi muafiyeti hakkından da  haberdar olmayarak ödeme yapması durumunda emlak vergisinde zamanaşımı sınırı nedeni ile en çok geriye dönük 5 yıla kadar para iadesi talebi yapılabilir. Buna göre, verilen bu ücreti almak isteyen vatandaşların ödeme yapmış oldukları belediyeye şahsen başvuru yapmaları yeterli olacağı belirtildi.

Emlak vergisi muafiyeti hakkı olan tek tapu sahipleri belediyeye yapacakları başvuruda bu hakka sahip olduklarından haberdar olmadıkları için ödeme yaptıklarını beyan etmeleri durumunda para iadesi alacaklar. Bu miktar emsal kararda 4 bin 862 Türk Lirası  olarak yer alırken bu süreçte ise geriye dönük olarak 5 senelik toplam ödenen para tutarı üzerinden hesaplanacaktır.

Ev sahibi dikkatli olmalı! Kirasını geç yatıran kiracıdan gecikme zammı alınır mı?

'Türkiye'de çok ciddi bir barınma krizi yaşanıyor!'

Kiracıları ve ev sahiplerini ilgilendiren flaş tapu detayı! Hemen ayrıntılara bakın!

THY Emlak Konut Arnavutköy kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?


Geri Dön