28 / 04 / 2024

Çiftçiler aman dikkat! Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını kaçırmayın! Son tarih resmen açıklandı! 

Çiftçiler aman dikkat! Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını kaçırmayın! Son tarih resmen açıklandı! 

Çiftçi Kayıt Sistemi için başvurular 1 Eylül tarihinde resmen başlamıştı. Peki Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları için son tarih ne zaman? Nasıl başvuru yapılır? İşte ayrıntılar...



Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), tarım politikalarının oluşturulmasına ilişkin çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altında tutulması için uygulamaya alınmıştı. Milyonlarca çiftçi merakla Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtların ne zaman başlayacağını araştırıyordu. 

Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları 1 Eylül tarihinde resmen başladı. 

Bitkisel üretim faaliyetinde bulunan ve bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan tarımsal desteklerden faydalanmayı isteyen çiftçilerin, ÇKS başvurularını yapmaları gerekiyor. 

Çiftçiler aman dikkat! Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını kaçırmayın! Son tarih resmen açıklandı! 

2024 ÇKS BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

Çiftçiler, ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine giderek ya da e-Devlet Kapısı üzerinden kolaylıkla yapabiliyor. e-Devlet Kapısı'nda başvuru yapabilme seçeneğinden geçen yıllarda ÇKS'ye kaydı bulunan ve arazi bilgileri değişmeyen çiftçiler yararlanabiliyor. 

Geçtiğimiz hafta paylaşılan detaylara göre, 2024 üretim yılı ÇKS başvuruları 1 Eylül Cuma başladı. ÇKS başvuruları için son tarih 2 Ocak 2024 olarak açıklandı. 

İlk defa ÇKS'ye kayıt olacak veya geçmiş başvurusundaki arazi bilgilerinde değişikliğe gidecek olan üreticilerin de Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine başvurularını yapması gerekiyor. 

Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) 2024 üretim yılı için başvuruda bulunan üreticiler, ürün güncellemek için başvurularını Şubat 2024'te e-Devlet kapısından veya İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri aracılığıyla da gerçekleştirebilecek.

Çiftçiler aman dikkat! Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını kaçırmayın! Son tarih resmen açıklandı! 

MAZOT GÜBRE DESTEĞİNDE ERKEN ÖDEME MÜJDESİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği bir son dakika açıklamasında, mazot ve gübre desteği ödemelerinin erkene çekildiğini duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu açıklamasında buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik üreticilerine 2024 yılında ödenecek gübre ve mazot desteğinin Ekim'de ödeneceğinin altını çizdi. 

Çiftçilerin hesaplarına yatırılacak toplam mazot ve gübre destek ödemesinin tutarı 11,5 milyar Türk Lirası olarak açıklandı.

Erdoğan, konuya ilişkin "2024 yılında çiftçilere desteklerimizi verimliliği esas alan yaklaşımla sürdüreceğiz. Hububat için mazot ve gübre destekleri Kasım'dan itibaren çiftçilerimizin Ziraat Bankası hesaplarında tanımlanmıştır" açıklamasında bulundu. 

İstanbul Adalar'da imar planı sorunu çıkmaza girdi! Halk derdini anlatıyor, belediyeler ne diyor?

Migros'un mağaza sayısı 3 bin 176'ya yükseldi! Ağustos'ta 47 mağaza kapılarını açtı! 

iPhone almak isteyenlere müjde! A101, Apple iPhone 13'e aniden indirim yaptı! 


Geri Dön