28 / 04 / 2024

Çiftçiler dikkat! Sakın kaçırmayın: Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvurular yarın başlıyor!

Çiftçiler dikkat! Sakın kaçırmayın: Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvurular yarın başlıyor!

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlar yarın resmen başlıyor. Peki ÇKS kaydı nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...



Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtların ne zaman başlayacağı merak ediliyordu. ÇKS, tarım politikalarının oluşturulmasına ilişkin çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altında olması amacıyla hayata geçirildi. 

Bitkisel üretim faaliyetinde bulunan ve bu çerçevede Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen tarımsal desteklerden faydalanmak isteyen üreticilerin ÇKS başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor. 

Çiftçiler dikkat! Sakın kaçırmayın: Çiftçi Kayıt Sistemi ne başvurular yarın başlıyor!

2024 üretim yılı ÇKS başvuruları yarın başlıyor

Üreticiler ÇKS başvurularını arazilerinin olduğu yerdekki Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine giderek ya da e-Devlet Kapısı aracılığıyla gerçekleştirebiliyor. e-Devlet Kapısı'nda başvuru imkanından, geçmiş senelerde ÇKS'ye kayıtlı olan ve arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan üreticiler faydalanabiliyor. 

Aktarılan son dakika detaylarına göre, 2024 üretim yılı ÇKS başvuruları 1 Eylül Cuma günü (yarın) başlayacak ve 2 Ocak 2024 günü mesai bitimine kadar sürecek. 

İlk kez ÇKS'ye kaydolacak ya da geçmiş başvurusundaki arazi bilgilerinde değişiklik yapacak çiftçilerin de Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekiyor. 

Çiftçiler dikkat! Sakın kaçırmayın: Çiftçi Kayıt Sistemi ne başvurular yarın başlıyor!

TARIMCEBİMDE ile çiftçilerin işleri kolaylaşıyor 

Diğer taraftan Tarım ve Orman Bakanlığının dijital dönüşüm hamleleri çerçevesinde hayata geçirdiği "TARIMCEBİMDE" mobil uygulaması  ile de çiftçilerin iş ve işlemleri daha kolay hale geliyor. 

Bu doğrultuda çiftçiler, söz konusu uygulamaya girerek, "e-Devlet Hizmetleri" sekmesinden kayıt işlemlerini yapabiliyor. 

Söz konusu uygulama, ürün bildirimi ve desteklemeler başta olacak şekilde çeşitli konularda da çiftçilere kolaylıklar sunuyor. 

Çiftçi Kayıt Sistemi, tarımsal desteklemelerin izlenebilir, denetlenebilir, raporlanabilir ve sorgulanabilirliğinin sağlanmasına, doğru ve sağlıklı değerlendirilmelerin yapılabilmesi amacıyla çiftçi bilgilerinin merkezi bir veri tabanında toplanmasını zorunlu kılan bir kayıt sistemi. 

Çiftçiler dikkat! Sakın kaçırmayın: Çiftçi Kayıt Sistemi ne başvurular yarın başlıyor!

ÇİFTÇİLİK BELGESİ NASIL ALINIR 2023? 

Tarımsal arazinin içinde yer aldığı şehir ya da ilçedeki ziraat odaları tarafından verilen çiftçilik belgesini alabilmek için ilk olarak çiftçi adayları, e-Devlet web sitesi aracılığı ile ya da internet üzerinden 'çiftçi kayıt formu' kelimeleri ile arama yaparak, söz konusu forma ulaşılabiliyor. 

Formun çıktısını alarak doldurduktan sonra Tarım İl Müdürlüğü'ne şahsen başvuruda bulunan çiftçilerin başvuruları, yönetim kurulu tarafından detaylı bir incelemeye alınıyor. 

İncelemenin ardından görüşler pozitif ise adayların kayıtları aktif hale getiriliyor ve çiftçilik belgeleri kendilerine teslim ediliyor. 

Türkiye ile Libya arasında 15 milyar dolarlık ticaret potansiyeli var!

Pendik'te konut imarlı arsa 2 taksitle satılıyor! İstanbul'dan arsa sahibi olmak isteyenler dikkat! 

Milli Emlak'tan taksitle imarlı arsa fırsatı!

Son dakika! Memur ve memur emeklisinin 2024 ve 2025 zammı resmen belli oldu! Hemen bu rakamlara bakın!


Geri Dön