28 / 04 / 2024

Son dakika! Memur ve memur emeklisinin 2024 ve 2025 zammı resmen belli oldu! Hemen bu rakamlara bakın!

Son dakika! Memur ve memur emeklisinin 2024 ve 2025 zammı resmen belli oldu! Hemen bu rakamlara bakın!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri Hakem Kurulu'nun almış olduğu kararla memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına yapılacak zam oranları resmen belli oldu. Hemen bu rakamlara bakın...



7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri Hakem Kurulu'nun almış olduğu kararla memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına yapılacak zam oranları resmen belli oldu. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, 2024 yılının ilk altı ayında yüzde 15, 2. altı ayında yüzde 10, 2025 yılının ilk 6 ayında yüzde 6 ve ikinci 6 ayında ise yüzde 5 zam yapılacak.

İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Son dakika! Memur ve memur emeklisinin 2024 ve 2025 zammı resmen belli oldu! Hemen bu rakamlara bakın!


Yaklaşık olarak 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024 ve 2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyen 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi resmen sonuçlandı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında Sayıştay Başkanlığı'nda 5. defa toplanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun bugün sabah saat 10.00'da başlayan toplantısı yaklaşık olarak 4 saat devam etti.

Paylaşılan detaylara göre, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2024 yılının ilk 6 ayında yüzde 15, 2. 6 ayında yüzde 10, 2025 yılının ilk 6 ayında yüzde 6, 2. 6 ayında yüzde 5 zam yapılması için karar verdi.

Yine aktarılan son dakika detaylarına göre, söz konusu enflasyon farkının mevcut haliyle 6 aylık dönemler olarak verilmesine karar verildi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgiye göre, refah payı talebi de kabul edilmedi.

Ayrıca kuruldaki toplam 6 üye, hükümetin sunmuş olduğu teklifin olduğu gibi kabul edilmesi şeklinde oy kullanırken 5 üye ise ret oyu verdi. KESK temsilcisi ise söz konusu oylamaya katılım sağlamadı.

Yine verilen bilgilere göre, toplu sözleşme hükmünde bulunan karara itiraz hakkı bulunmuyor.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, Kamu İşveren Heyeti ile konfederasyonlar arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde kabul edilen 50 madde de oy birliğiyle kabul edildi.
 

TOKİ'den İstanbul'a 1.243 konutluk iki yeni proje geliyor! 

Emekli maaşını yüksek almak isteyenlere müjde! Bunları yaparsanız emekli maaşınız artar! Son dakika açıklaması!

En düşük emekli maaşında son dakika! Ek zam için son tahminler tek tek açıklandı! Emekliler acil bakın!


Geri Dön