30 / 04 / 2024

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvurular e-Devlet'ten yapılacak!

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvurular e-Devlet'ten yapılacak!

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, "2 milyon 171 bin 646 çiftçiyi kapsayan Çiftçi Kayıt Sistemi'ne elektronik yönetimle başvuru yaparak, üreticilere iş ve zaman kazandıracak bir sistemin hayata geçirileceğini açıkladı.



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kısıtlı kaynakları daha verimli kullanmak ve teknolojik değişimleri üretime en verimli şekilde aktarmak için tarımda yeniliklerin ve dijitalleşmenin gerekli olduğunu belirtti. 

Bakan Kirişci, Endonezya'daki tarım bakanları toplantısına katıldığını hatırlatarak, toplantının en önemli konularından birinin "tarımda dijital dönüşüm" olduğunu açıkladı. 

Çiftçi Kayıt Sistemi ne başvurular e-Devlet ten yapılacak!

Üreticinin işini kolaylaştıran dijital dönüşüm hareketlerinin bir parçası olan sübvansiyonların uygulanmasının bu sektörde öncelikli konular olduğunu ifade eden Kirişci, şöyle devam etti:

"Özellikle tarımsal desteklerin sadeleştirilmesi hedefimiz bakımından dijital hizmetlerin geliştirilmesine çok önem veriyoruz. 65 ayrı kalemde 130 farklı başlık altında üreticilerimizi destekliyoruz. Destekleme kalemlerinde sadeleşmeye gidiyoruz ve destekleme başvurularının dijital ortamda yapılabilmesi için gerekli altyapı üzerinde çalışıyoruz. Üreticilerimiz, desteklemeler için tüm başvuruları il müdürlüklerimiz ya da diğer birimlerimize bizzat başvurarak değil, e-Devlet üzerinden zahmetsizce yapabilecekler. Bunun müjdesini de kısa sürede duyurmuş olacağız inşallah."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön