03 / 05 / 2024

Depremin ardından yeniden Hatay’a göç için çalışmalar başladı!

Depremin ardından yeniden Hatay’a göç için çalışmalar başladı!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden sonra Hatay’dan nüfusun üçte biri göç etmek zorunda kaldı. Sabancı Holding ise göçü tersine çevirmek amacıyla çalışma başlattı.



Türkiye Cumhuriyeti’nin 100'üncü yılını ‘sahada çalışma' hedefiyle kutlayan Sabancı Holding Hatay'da tersine göç konusunda yeni bir seferberlik başlattı. Hatay'da açılan Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi ile depremden sonra bölgeyi terk etmek zorunda kalan yurttaşların geri dönmesi, yeni iş fırsatları yaratılması amaçlanıyor. Depremden holdingin 7 bin çalışanının etkilendiğini ifade eden Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper, “Atatürk ilkelerinden aile olmaktan aldığımız ilhamla birlik ve beraberlik içinde olacağız. Cumhuriyetimizi çalışarak kutlayacağız. Bir cumhuriyet meselesi olan eğitim ve kalkınma konusuna elimizden geldiği kadar katkı sağlamaya çalışacağız. Hatay'daki depremin ardından nüfusun yüzde 35'i hâlâ burada değil. Şunu unutmamalıyız: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün meşhur sözündeki gibi, Hatay her bir Cumhuriyet sevdalısının, tüm ülkenin, her birimizin ‘şahsi meselesi'. Zira burası bir medeniyetler beşiği” şeklinde konuştu.

Depremin ardından yeniden Hatay’a göç için çalışmalar başladı!

İŞ FIRSATI SUNULMALI

Sözcü’den Sayime Başçı’nın haberine göre, projeye yönelik Hatay'da gerçekleştirilen toplantıda konuşan Alper, 21 mesai arkadaşlarını ve çalışanların ailelerinden yaklaşık bin kişiyi kaybettiklerini, 2 bin 343 çalışanın ise evini yitirdiğini söyledi. “Bugün hâlâ, Hatay nüfusunun yaklaşık üçte biri kentlerinden uzakta. Bu yıl Sabancı Cumhuriyet Seferberliği'nin temel hedefi de birer Cumhuriyet meselesi olan ‘eğitim ve kalkınma'. Bu iki mesele bugün deprem bölgesinin de temel meselesi” şeklinde konuşan Alper, Hatay'ı terk etmek zorunda kalan vatandaşların geri gelmesi için iş ve eğitim fırsatları sunulması gerektiğinin altını çizdi.

Depremin ardından yeniden Hatay’a göç için çalışmalar başladı!

BİN 200 KİŞİYE ULAŞILACAK

Proje çerçevesinde, Habitat Derneği tarafından “Gençler, Girişimciler ve Girişimci Adayları için Temel Girişimcilik” ve bunun yanı sıra, “Kadın ve Kadın Kooperatifleri için Dijital Pazarlama ve Finansal Risk Yönetimi” eğitim programları uygulamaya konulacak. Bahsi geçen eğitimlerle, en az yarısı kadın olmak üzere yaklaşık 1.200 kişiye ulaşılması amaçlanıyor. Merkezde gerçekleştirilecek eğitim programları da dahil edildiği zaman, bine yakın Sabancı Gönüllüsü, Kuluçka Merkezi ile bağlantılı çalışmalarda görev alacak.

GYODER Başkanı Kalyoncu, kiraları düşürecek yeni konut modelini duyurdu!

Benzin, motorin ve LPG’de yılın son indirimi! Duyanlar istasyonlarda kuyruk oluşturacak!

Merkez Bankası’ndan yeni adım! Krediye erişim kolaylaştırıldı!


Geri Dön