27 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Krizi fırsata çevirdiler!

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Krizi fırsata çevirdiler!

Minimalizmin gayrimenkul sektöründe bir yaşam tarzına dönüştüğünü söyleyen Atlas Group Yönetim Kurulu Başkanı Umut Bingöl, “Mali şartlar, ev sahibi olmayı zorlaştırıyor. İstanbul gibi büyükşehirlerdeki insanlar da daha sade ve minimalist bir yaşam biçimini seçerek, çözümü ‘tiny house’larda buluyor.



Projelerinde minimalizmin esas ilkelerini temel aldıklarını ifade eden Başkan Umut Bingöl, “Çatalca, Bahçeköy ve bunun yanı sıra, Tekirdağ gibi bölgelerde ‘tiny house’ projeler üretiyoruz. Halihazırda da pek çok projemiz bulunuyor. Temelinde gayrimenkulleri satın aldıktan sonra, vatandaşlara sunuyoruz. Tüm bu süreçte kooperatif mantığını takip ediyoruz. Kooperatifçilikte yarar bakımından karşımıza ilk sırada ada bazlı imar çıkıyor. Yani çokluk ve haklılık konusunda oy birliğiyle karar veriliyor. Yani, çoğunluk ne derse o kabul ediliyor. Bu sayede, yatırımcılar kendileri için en yararlı kararı verebiliyor. Daha düşük maliyetli mal ve hizmetler satın alabiliyor. Bununla beraber, bütçe ve mallarını kolay bir şekilde koruyabiliyor” diye konuştu.

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Krizi fırsata çevirdiler!

“MİNİMALİZM İLE HAYATIN BASİTLEŞTİRİLEBİLECEĞİNE İNANIYORUZ” 

Danışan ve müşterilerini birer iş ortağı olarak kabul ettiklerinin altını çizen Bingöl, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:  

“Kooperatif yöntemiyle ilerleyerek pek çok konuda kazanç elde ettik. Büyük bir aile olduk. Müşteri hacmimiz yüzde 400 oranında arttı. Ekibimiz de yüzde 50 büyüdü ve toplam 46 kişiye ulaştık. Hep beraber uygulamaya başladığımız projelerle, müşterilerimizin gürültüden uzaklaşarak bir yandan zihinsel olarak rahatlamasını sağlıyoruz ve bir yandan da kaynaklarını en iyi biçimde değerlendirmelerine aracılık ediyoruz. Minimalizm ile yaşamın basite indirgenebileceğine ve doğayla iletişim kurulabileceğine inanıyoruz.” 

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Krizi fırsata çevirdiler!

MİNİMALİZM NEDİR?

Minimalizm, kısada 'sadecilik' olarak tanımlanıyor. Sadecilik kavramında görünüş, temelinde bir değerdir. Eğer bir işlevi yoksa, o zaman bu özellik görünüşe dahil edilmemesi gerekiyor. Minimalist bir parçada her şeyin bir sebebi, açıklaması bulunuyor. Fazlalıklardan arınma ve işlevsellik gibi ayrıntılar öne çıkıyor.

'Az'ın 'çok'luğuna ve gücüne vurgu yapan minimalizm, kökeni 1960'lı yıllara uzanan bir akım. Özellikle sanat ve müzikte, sadelik ve nesnelliği ön plana çıkarıyor. 

Depremde 52 kişiye mezar olan binanın yapımında yönetmeliklere uyulmadığı ortaya çıktı!

Kirada fahiş zamlar son buluyor! Dijital kayıt sistemi geliyor!

Benzin, motorin ve LPG’de yılın son indirimi! Duyanlar istasyonlarda kuyruk oluşturacak!


Geri Dön