28 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe yeni dönem! Kadınlar inşaat ustası oluyor!

İnşaat sektöründe yeni dönem! Kadınlar inşaat ustası oluyor!

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor. Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) tarafından hazırlanan "Kadın İnşa Ederse" projesi ile 18-45 yaş arasında kadınlara ustalık sertifikası verilecek.



Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği'nin (BATÜDER) hazırladığı "Kadın İnşa Ederse" projesi ile 18-45 yaş arasında kadınlara ustalık sertifikası verilecek.

KADINLARA USTALIK SERTİFİKASI VERİLECEK!

"Kadın İnşa Ederse" projesinin hayata geçirildiği toplantıya  İzmir  Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hatice Suna Bina, İzmir İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Turgay Esen ve Konak Belediyesi Ar-Ge Müdürü Turan Ateş katıldı.

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre; proje kapsamında bir yıl boyunca 18-45 yaş arasında kadınlara duvar örme, sıva ustalığı, fayans döşeme gibi inşaat sektöründe verilecek ardından gerek Türkiye'de gerekse yurtdışında kabul görecek Ustalık Sertifikaları takdim edilerek, kendilerine iş bulunacak.

İNŞAAT ÇALIŞANLARI NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

İnşaat işçileri maaşları son zamanlarda gündemde düşmüyor. Maaşların yüksek olduğu inşaat sektöründe, işçi bulmakta zorluk çekiliyor. İnşaat İşçi maaşları neredeyse mühendis maaşlarını geçti. Örneğin bir demirci ustası ortalama ayda 50 bin TL, vinç operatörü ise ayda 70 - 80 bin TL alıyor.

İnşaat sektöründe yeni dönem! Kadınlar inşaat ustası oluyor!

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE YENİ UYGULAMA!

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama olan, İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) yılbaşından itibaren devreye alındı. 

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından 1 Ocak 2024 tarihinde devreye alınan İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) ile yurt içinde üretilen ya da ithal edilen inşaat demirlerinin kullanım aşamasına kadar takip edilebilecek.

Söz konusu sistem verileri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Ticaret bakanlıkları ve Gelir İdaresi Başkanlığına da aktarılacak.
 

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demiri 30 Nisan'a kadar satılmalı! Stoklardaki inşaat demirine düzenleme

İnşaat demiri neden kırılır?

İnşaat demir fiyatları 4 günde 400 TL arttı! 1 ton inşaat demiri bugün ne kadar?

Geri Dön