27 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem başlıyor!

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem başlıyor!

Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, gayrimenkul sektöründeki yeni düzenleme ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...



Ev alım satımlarında yeni dönem resmen başlıyor. Yeni dönemle birlikte gayrimenkulden alınan vergiler, diğer tasarruf araçlarının vergilendirilmesi dikkate alınarak yeniden değerlendirilecek. Yani böylece tapuya entegre bir Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulmuş olacak. Ayrıca tüm bunlar dışında yurtdışında da tapu ve kadastro temsilcilikleri açılacak.

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem başlıyor!

Yeni düzenleme hakkında önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, “Böylelikle taşınmazların değeri toplu değerleme yöntemiyle belirlenecek. Toplulaştırma, kamulaştırma, imar uygulamalarının etkinliğini artırma, piyasanın daha sağlıklı işlemesi sağlanmış olacak. Türkiye'deki bütün taşınmazların değer haritaları çıkarılacak. Ayrıca yerli, yabancı alıcı ve satıcılar Türkiye'deki taşınmazlara ilişkin tapu işlemlerini bulundukları ülkelerde de yapabilecek” şeklinde konuştu.

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem başlıyor!

Düzenlemenin önemine de değinen Şule Alp sözlerini şu şekilde tamamladı: “Türkiye’de bir ilk olan düzenleme sayesinde çok daha sağlıklı bir sisteme geçmiş olacağız. Milyonlarca alıcı ve satıcıyı ilgilendiren bu gelişme ile gayrimenkulde yeni bir döneme girmiş olduk” 

Ev alım satımlarında yeni dönem başlıyor!


Geri Dön