27 / 04 / 2024

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kayseri’de katıldığı bir toplantıda emlak sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürcan, emlak piyasasını kontrol etmeye çalıştıklarını söyledi.



Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Kayseri İş Dünyası Buluşmaları İstişare Toplantısı'nda, Ticaret Bakanlığı olarak Cumhuriyet'in 100’ünü yılına yaraşır biçimde var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti. Gürcan, global ekonomide meydana gelen olumsuzluklara rağmen istihdam sağlamaya, Türk ürünlerini ve hizmetlerini dünyanın dört bir yanına ihraç etmeye devam ettiklerini belirtti.

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde 5,5 ile Orta Vadeli Program (2023-2025) öngörüsü olan yüzde 5'in üzerinde büyümeyi başardığına vurgu yapan Gürcan, şunları kaydetti:

"Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 3,9 oranında, ikinci çeyreğinde ise yüzde 3,8 büyüyerek son 12 çeyrektir kesintisiz büyüme performansına devam etti. Türkiye’nin büyümesinde ihracatın her zaman itici güç olduğu açıktır. Son zamanlarda ekonomimizde meydana gelen güçlü performans ihracatın desteğiyle yaşanmaktadır. Uyguladığımız doğru politikalarla 2002’de yaklaşık 39 milyar dolar olan ihracatımızı 2022’nin sonunda 254,2 milyar dolara çıkardık. Bu gerçekten Türkiye'nin bir yandan dünya ihracatından almış olduğu payı yükseltmesini bir yandan da ihracatta önemli bir ivme kazanmasını sağladı. 2002’de yaklaşık yüzde 0,5 bir oran alıyorduk, küresel ihracattaki payımız o kadardı. 2022 sonu itibariyle bunu yüzde 1,2'ye, 2023’ün şu gününe kadar yüzde 1,03'e kadar yükseltmiş olduk. Bu kapsamda, bu yılın ilk çeyreğinde 61,5 milyar dolar, ikinci çeyrekte 61,7 üçüncü çeyrekte de 64,3 milyar dolar çıkardık. İnşallah bu ivmeye devam edeceğiz. Her ay bir önceki aydan daha fazla ihracat rakamına ulaşmış olduk."

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

"PİYASAYI BOZUCU HAREKETLERE KESİNLİKLE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Özellikle otomotiv sektöründe meydana gelen "köpük" fiyatla ilgili de adımlar atıldığını vurgulayan Gürcan, bu çalışmaların olumlu neticeler ortaya çıkardığını paylaştı.

Emlak sektörünün de yakından izlendiğini aktaran Gürcan, "Özellikle spekülasyon fiyat artışları yapan ya da fahiş fiyatla konut satmaya çalışan yaklaşık 545 emlak işletmecisine önceki günlerde toplam 54,5 milyon liralık cezai işlem uyguladık. Yaklaşık 100 bin lira emlakçı başı işletmeye ceza verildi. Son olarak hem otomotiv hem de emlak sektöründe ağustosta gerçekleştirdiğimiz düzenlemelerle ilan platformlarına getirmiş olduğumuz yükümlülüklerle de piyasayı kontrol etmeye özen gösteriyoruz. Kesinlikle spekülatif ilanları engelleyeceğiz. Spekülatif fiyat artışlarına ve piyasayı bozucu hareketlere izin vermeyeceğiz” dedi.

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’li emeklilere son dakika müjdesi! En düşük emekli maaşı 10 bin TL olacak!

Riskli bina tespitinde tedirgin eden düşüş! Resmen deprem öncesine döndü!

Bu ürünün satışı 81 ilde yasaklandı! A101, BİM, ŞOK, Migros, CarrefourSA ve diğer marketlerde satılmayacak!


Geri Dön