28 / 04 / 2024

Japonya’da bakan yardımcısı emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek görevinden istifa etti!

Japonya’da bakan yardımcısı emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek görevinden istifa etti!

Japonya Kıdemli Maliye Bakan Yardımcısı, firmasının emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek, görevinden istifa etti. Bakam yardımcısının istifasına yönelik açıklama yapan Japonya Başbakanı Kişida, "Görevlerimizi daha büyük bir ciddiyet duygusuyla yerine getirmeliyiz" şeklinde konuştu.



Japonya’da Kıdemli Maliye Bakan Yardımcısı Kanda Kenji, firmasının son 10 sene içinde farklı dönemlerde emlak vergilerini ödemediğini itiraf etti. Bakan Yardımcısı Kenji, bu itirafının ardından görevinden istifa etti.

Kıdemli Maliye Bakan Yardımcısı Kanda, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, firmasına ait arazi ve mal varlıklarını kapsayan sabit emlak vergilerinin, 2013 – 2022 yılları arasında dört çeşit vakada, ödenmediğini itiraf etti

Emlak vergilerinin ödenmemesi sebebiyle firmasına ait arazi ve mal varlıklarına el konulduğunu söyleyen Kanda, bunun kamuoyuna yansıdığını ifade etti. Kanda, daha sonra ise Japon halkından af diledi.

İtirafın ardından Kanda, Kıdemli Maliye Bakan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

 Japonya’da bakan yardımcısı emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek görevinden istifa etti!

BAŞBAKAN KİŞİDA: HALKIN GÜVENİ YENİDEN TESİS EDİLMELİ

Gelen istifa haberinden sonra Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Kanda'nın istifasını ciddiye aldıklarının altını çizerek, "Görevlerimizi daha büyük bir ciddiyet duygusuyla icra etmeliyiz. Halkın güvenini tekrar tesis etmek amacıyla yapmamız gereken bu" diye konuştu.

Öte yandan, Japonya'da haftalık yayımlanan bir aktüel derginin bu ay başında yayımlanan sayısında çıkan bir haberde, Kanda Kenji'ye ait firmanın, çeşitli dönemlerde vergi kaçakçılığı yaptığı iddiaları kayda almıştı.

Kanda, önceki hafta, iddialara karşı cevapsız kalıp, siyasi mesaisi yüzünden vergi muhasebeciliği işlerinin azaldığını ifade ederek, "Diğer hususlar ofis personeline bırakıldı. Bu işlere karışamayacak kadar meşguldüm" şeklinde açıklama yapmıştı.

 Japonya’da bakan yardımcısı emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek görevinden istifa etti!

EMLAK VERGİSİ İKİNCİ TAKSİT ÖDEMELERİ BAŞLADI

Öte yandan; konut, arsa, arazi, işyeri gibi gayrimenkullerin tabi olduğu emlak vergisinin 2023’e ait ikinci taksit ödeme süreci başladı. İki eşit taksit şeklinde ödenecek olan verginin ilk taksit ödemeleri 1 Mart-31 Mayıs tarihlerinde gerçekleşmişti. 2’nci taksit ödemeleri ise 30 Kasım tarihine kadar sürecek.

Edinilen bilgilere göre, emlak vergisinin ödemesini zamanında gerçekleştirmeyenler geciken taksit için gecikme zammı ödemek zorunda olacak. Buna göre, yüzde 2.5 oranın gecikme zammı uygulanacak.

Aile Bakanlığı’ndan 200 bin TL konut desteği fırsatı! Başvuru şartları neler?

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

Kiralık konut için kefil olacakları ilgilendiriyor! İşte tüm detaylarıyla merak edilenler!

 


Geri Dön