22 / 07 / 2024

Aile Bakanlığı’ndan 200 bin TL konut desteği fırsatı! Başvuru şartları neler?

Aile Bakanlığı’ndan 200 bin TL konut desteği fırsatı! Başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından depremzedelere yönelik prefabrik ev desteği veriliyor. Yapılan yardımlar, ihtiyaca göre farklılık gösterebiliyor. İşte yardıma yönelik merak edilen tüm detaylar…




Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca barınma yardımları doğrultusunda depremzedelere yönelik konutlarının bakım-onarımı, betonarme konut yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet çerçevesinde konut eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yardımlar veriliyor.

Edinilen bilgilere göre, onarım maliyeti olarak 75 bin TL’ye kadar destek sunuyor. Aynı zamanda, prefabrik ev yapımı için 150 bin TL’ye kadar ve son olarak betonarme konut maliyeti için ise, 200 bin TL’ye kadar ödeme yapılıyor.

 Aile Bakanlığı’ndan 200 bin TL konut desteği fırsatı! Başvuru şartları neler?

BAŞVURU ŞARTLARI

Dar gelirli olmak şartıyla prefabrik ev desteğinden herkes faydalanabiliyor. 18 yaşından büyük olmak, asgari ücretin üçte birinden daha az gelir sahibi olmak, tapuda tam hisseli sahip olmak gibi koşullar yer alıyor.

İŞ BANKASI’NDAN KONUT KREDİSİ FIRSATI

Öte yandan, İş Bankası'ndan konut kredisine ilişkin müjdeli haberler verilmeye devam ediliyor. Ev sahibi olmak isteyenlere sevindiren haber İş Bankası’ndan geldi. Son zamanlarda konut kredilerine ilişkin yüksek faiz oranlarına vade seçeneklerinin de kısıtlı olması ilave edildi. Bu kapsamda, insanlar aylık olarak yüksek fiyatlandırmalarla ödemek zorunda kaldı. İş Bankası ise 2 milyon TL’lik konut kredisi ile ilgili yeni taksitlendirme yoluna gittiğini duyurdu.

 Aile Bakanlığı’ndan 200 bin TL konut desteği fırsatı! Başvuru şartları neler?

2023 İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ KOŞULLARI

İş Bankası, konut kredisiyle beraber tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Müşteriler kredi faiz oranları konusunda sorgulama yaptıklarında en düşük maliyetli konut kredisini İş Bankası'ndan çekebileceklerini öğrenebiliyorlar. İş Bankası müşterilerinin özel olarak yüzde 2.87 faiz oranı ile konut kredisi fırsatı sağlıyor. Konut kredisi kampanyaları kapsamında, İş Bankası'nın sağladığı faiz oranı son derece düşük. İlaveten İş Bankası, konut kredisi çekmek isteyenlere 120 aya kadar vade seçeneği olanağı tanıyor.

2023 İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ HESAPLAMA 

İş Bankası’ndan 2 milyon TL konut kredisi kampanyasına ilişkin hesaplama yapıldı.  İş Bankası'nın verdiği bu kredi ile beraber insanlar aylık 59 bin 391 TL ödeyerek, 120 ay sonra kendi konutlarının sahipleri olabilecek.

Kiralık konut için kefil olacakları ilgilendiriyor! İşte tüm detaylarıyla merak edilenler!

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

Üniversite öğrencilerine telefon ve bilgisayar detaylar belli oldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!


Geri Dön