28 / 04 / 2024

Bakan Yardımcısı Gürgen’den depremde yerle bir olan Malatya çarşısına ziyaret!

Bakan Yardımcısı Gürgen’den depremde yerle bir olan Malatya çarşısına ziyaret!

‘Yüzyılın felaketi’nden etkilenen Malatya'da, kent merkezinde tekrar inşa edilecek çarşı projesinin bulunduğu 220 dönümlük bölgede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, incelemeler yaptı.




Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Bakan Yardımcısı Gürgen, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve bunun yanı sıra, GEDAŞ (Gayrimenkul Değerleme AŞ) Genel Müdürü Ahmet Oğulbalı ile çalışmaların sürdüğü Malatya çarşısı bölgesinde incelemede bulundu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Yardımcısı Gürgen, bölgedeki çalışmaların Malatya Büyükşehir Belediyesi ile uyum içerisinde yapıldığını altını çizerek, Malatya'nın tekrar ayağa kaldırılmasında Büyükşehir Belediyesinin azami gayret gösterdiğini vurguladı.

 Bakan Yardımcısı Gürgen’den depremde yerle bir olan Malatya çarşısına ziyaret!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Malatya’nın tekrar ayağa kalkması konusunda bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla el ele vereceklerini aktararak, "Malatya'yı eski güzel günlerine hep beraber kavuşturacağız. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız da çalışmaların daha hızlı bir şekilde devam etmesi konusunda sürekli Malatya'ya gelerek gerekli inceleme ve kontrollerini yapıyor. İnşallah en kısa zamanda Malatya'yı daha çağdaş ve yeni bir görünüme kavuşturacağız” diye konuştu.

 Bakan Yardımcısı Gürgen’den depremde yerle bir olan Malatya çarşısına ziyaret!

VALİ YILMAZ'DAN DEPREM KONUTLARININ İNŞAATININ YAVAŞ İLERLEDİĞİ İDDİALARINA YÖNELİK AÇIKLAMA

Öte yandan, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in kentteki kalıcı deprem konutlarının inşaat çalışmalarının yavaş ilerlediği iddiasının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek önemli açıklamalar yaptı.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Şehrimizde 31 Aralık 2023 tarihinde merkezde 260 adet, Toprakkale ilçesinde 152 adet, Düziçi ilçesinde 511 adet, Hasanbeyli ilçesinde 238 adet, Sumbas ilçesinde de 190 adet konut olacak şekilde toplam 1351 adet konutun teslimi gerçekleştirilecek” değerlendirmelerinde bulundu.

Edinilen bilgilere göre, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özel'in önceki gün Karaçay Konteyner Kent'i ziyaretinde Osmaniye'de kalıcı deprem konutlarının inşasının yavaş ilerlediği ve tamamlanan 2 blok haricinde şu an için hazırlık aşamasında olunduğu iddiasında bulunduğunu hatırlattı. Vali Yılmaz, “Kalıcı konutların inşası maksimum yapılabilecek hızda devam ediyor" dedi.

Konut satışı yapacaklar dikkat! Para nasıl alınır? İşte tek tek bilinmesi gereken püf noktalar...

Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı nedeniyle ikinci kez hakim karşısında!

Bakan Bolat’tan hazır beton sektöründe indirim müjdesi!


Geri Dön