02 / 05 / 2024

Şanlıurfa'da üç ay içerisinde 50 cami inşaatına başlandı!

Şanlıurfa'da üç ay içerisinde 50 cami inşaatına başlandı!

ŞANLIURFA Şanlıurfa'da üç ay içerisinde 50 cami inşaatına başlanırken. 5 yıl içerisinde 600 cami yapımı planlanıyor. Şanlıurfa'nın kent merkezinde 237 cami. ilçe ve köylerde ise bin 572 cami bulunuyor...



Şanlıurfa'da üç ay içerisinde 50 cami inşaatına başlanırken. 5 yıl içerisinde 600 cami yapımı planlanıyor. Şanlıurfa'nın kent merkezinde 237 cami. ilçe ve köylerde ise bin 572 cami bulunuyor. Gelişen ve büyüyen ŞarUurfa'da alışveriş merkezleri ve yüksek binaların sayılan ve nüfus hızia artarken. mevcut cami sayısı ihtiyaca ce/ap vermiyor. Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye kaçan Suriyelilen'n de sığınması ile nüfusun daha da arttığını belirten il Müftüsü ihsan Açık. üç aydır 50 caminin inşaatına başlandığım fakat 5 yi içerisinde en az 600 cami yapınma daha ihtiyaç duydukları kaydetti. 


"Şanlıurfa, manevi hayatı çok canlı olmasına rağmen, kentin çok heh büyümesi sebebiyle cami yapım ha. kentteki diğer yapiaşma hızına yet işememiş. Biz hedef belirledik 5 yıl içerinde 600 cami yapdmasnı istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda son üç aydr 50 tane cami inşaatına başlanmış durumda Şu an merkezdeki cami saya zaten nüfusa oranla azdı. Birde buna 100 bin Suriye vatandaşını da eklersek onlann din hizmetleri de var. Bizim bu şehirde amacmız din hizmeti sunmamız noktasında 800 kişiye bir cami 5 bin kişiye de büyük bir cami hedefini düşünüyoruz" dedi Açık. 1980'lerden sonra Ulucami gibi büyük bir cami yapımının da çok az sayıda olduğunu ifade etti. Açk. "Şu anda düşündüğümüzde büyük cami olarak 1980'lerden sonra bir Dergah Cami ve Eyüp Peygamber Cami yapılmış. Onun dışında 2 bin kişlik cami yapılmamış. Hatta şu anda aca olarak, daha fazla cemaatin gelebileceği 10 bin kapasiteli üç büyük camiye ihracımız var" diye konuştu. 


Yeni Akit


Geri Dön