21 / 05 / 2024

Beykoz'da izinler alındı ancak hala cami yapımına başlanmadı!

Beykoz'da izinler alındı ancak hala cami yapımına başlanmadı!

Anıtlar Kurulu ve Büyükşehir Belediyesi'nden izni alınan ve projesi hazırlanan cami inşaatına başlanması için site sakinleri gün sayarken, az sayıdaki kişinin muhalefeti dikkat çekiyor



 İstanbul Beykoz'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün ayaklarında bulunan Göksu Evleri'nde yapılmak istenen 'Göksu Evleri Camisi'ne site sakini birkaç kişinin karşı çıkması sebebiyle inşaatına bir türlü başlanamıyor. 1989 yılında yapımına başlanan Göksu Evleri, 1995 yılının Mayıs ayında tamamlandı. Göksu Evleri'nde iki tane veteriner kliniği, restoran, kafeler, bay bayan kuaförleri, spor alanları ve birçok sosyal etkinlik alanı bulunmasına rağmen; burası yıllardır camiden yoksun. Siteye en yakın cami 2-3 km uzaklıkta bulunuyor.
20 BİN NÜFUSU VAR, CAMİSİ YOK
1328 konuttan oluşan Göksu Evleri'nin yanı başında bulunan Hisar Evleri, Havacılar Sitesi ve Dok¬torlar Sitesi'nin bulunduğu camisiz bölgede yaklaşık 20 bin kişi yaşıyor. İşadamlarının yanı sıra sanatçı Nihat Doğan, oyuncu Şevket Çoruh ve birçok ünlü ismin de yaşadığı Göksu Evleri çevresinde caminin olmayışı ve vatandaşlardan gelen talebi değerlendiren duyarlı vatandaşlar, gerekli mercilere başvurarak cami inşaatı için bütün gerekli izinleri almalarına rağmen bazı site sakinlerinin engeliyle karşı karşıya gelmiş durumda.
BÜTÜN İZİNLER ALINDI ANCAK İNŞAATA BİR TÜRLÜ BAŞLANAMADI
Cami için Anıtlar Kurulu ve Büyükşehir Belediyesi'nden izin alınmış ve caminin projesi de hazır hal¬de. Belediyenin arsası olan ve planlarda 'cami yeri' olarak geçen 880 metrekarelik arsa üzerine yapılması planlanan caminin projesi Bimtaş tarafından hazır hale getirildi ve inşaat için ruhsat bile alındı. Bütün işlemler yasal olarak yerine getirilmesine rağmen siteden bazı sakinlerin camiye karşı çıkması dikkat çekiyor. Camiye itiraz eden sınırlı sayıdaki site sakininin öne sürdüğü park yeri eksikliği iddiası gerçeklerden çok uzak duruyor. Çünkü sitede park yeri sorunu bulunmadığı gibi, ilgili arsa planlarda "cami yeri" olarak geçiyor. Caminin yapılmasını isteyen duyarlı site sakinleri ise, diğer komşularının inşaatı kasıtlı olarak engellemeye çalıştığını ve besledikleri köpeklerin dışkılarını cami arsasına yaptırdıklarını ifade ediyor.Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz Göksu Evleri Kooperatif Müdürü Nihat Erbil, konunun kendilerini ilgilendirmediğini iddia ederek, cami arsasının Hisar Evleri'nin sorumluluğunda olduğunu savundu. Ulaştığımız Hisar Evleri Kooperatif Müdürü Faruk Kara ise site sakinlerinin camiye karşı herhangi bir karşıtlığı olmadığını, caminin sitenin daha alt I larına yola doğru yapılmasının istendiğini savunduBeykoz İlçe Müftüsü Kamil Ceylan ise, cami inşaatının yapılması planlanan Göksu Evleri'ne dün giderek, site sakinleriyle konuştu ve burada bir caminin gereksinim olduğunu mahalle sakinlerine anlattı. Bu arada 11 Kasım 2010 tarihinde Beykoz Belediyesi yetkililerinin Göksu Evleri'ne gelerek cami arsasına yeni dikilen fidanları ve Afet Merkezi konteynırlarınj kaldırmak istediği fakat belediye araçlarının siteye alınmadığı öğrenildi. Belediye ekibinin; olay çıkmak için siteye girmek için diretmediği ve merkeze geri döndüğü ifade edildi.
Akit


Geri Dön