28 / 04 / 2024

Osmaniye'deki depremzedeler kalıcı konutlarına Aralık ayında yerleşecek!

Osmaniye'deki depremzedeler kalıcı konutlarına Aralık ayında yerleşecek!

Osmaniye'de 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen afetzedeler için hayata geçirilen kalıcı konutların ilk etabı Aralık ayında hak sahiplerine teslim edilecek.



Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin can kaybı ve yıkıma sebep olduğu şehirde afetten sonra çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı  Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) başlattığı konut yapım çalışmaları devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, depremzedeler için şehir merkezi ile Düziçi, Hasanbeyli, Toprakkale ve Sumbas ilçelerine hayata geçirilecek olan toplamda 12 bin 243 konuttan 4 bin tanesinin inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olarak hayata geçirdiği konutların ilk etabının hak sahiplerine teslimine Aralık'ta başlaması planlanıyor.

Osmaniye deki depremzedeler kalıcı konutlarına Aralık ayında yerleşecek!

ÖRNEK DAİRE HAZIR

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Toprakkale ilçesindeki inşaat alanını ve yapım çalışmaları tamamlanan örnek daireyi gezen Vali Erdinç Yılmaz konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Vali Erdinç Yılmaz Anadolu Ajansı muhabirine konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şehir genelinde 4 bin konutun yapımının hızla sürdüğünü kaydederek, toplamda 1700 yeni konut için de ihale sürecinde olunduğunu dile getirdi.

Yine aktarılan son dakika detaylarına göre, Vali Erdinç Yılmaz açıklamasında söz konusu konutların depreme dayanıklı ve modern biçimde yapıldığını dile getirerek önemli açıklamalar yaptı.

Vali Erdinç Yılmaz açıklamasında konutların yapım çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyerek, bunları bir an evvel bitirip depremden etkilenen, konutları yıkılan, ağır hasar alan ve evi olmayan, depremden dolayı evsiz kalan vatandaşların hizmetine sunmak istediklerini söyledi.

Açıklamasında yapım çalışmaları süren konutların teslimlerine aralık ayında başlanacağını belirten Vali Erdinç Yılmaz, hedeflerinin sene sonuna kadar hak sahiplerine evlerini teslim etmek olduğunu belirtti.

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, meydana gelen depremden etkilenen Osmaniye'de 12 bin 243 kalıcı konutun dışında 1356 da köy evi yapılacak.

4A, 4B, 4C 29 Ekim 2023 emekli ikramiyelerinde son durum ne? İkramiyeler hesaplara ne zaman yatırılacak? 

TOKİ Eskişehir Mihalıççık projesi için beklenen tarih geldi! 142 yeni konut geliyor!

4C'li emeklilere yüzde 47, 4A, 4B'li emeklilere yüzde 38 zam müjdesi! Emekli maaşlarına yüzde 50'ye yakın zam geliyor!


Geri Dön