28 / 04 / 2024

Malatya'da 6 bin 100 deprem konutu şubat ayında teslim edilecek

Malatya'da 6 bin 100 deprem konutu şubat ayında teslim edilecek

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da, yapımı biten afet konutlarından 6 bin 100'ü şubat ayında hak sahiplerine teslim edileceği açıklandı.



Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen illerde, evleri yıkılan veya ağır hasar gören afetzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için başlatılan çalışmaların devam ettiği belirtildi. 

Malatya merkez ve ilçelerinde de etaplar halinde afet konutları yükselmeye devam ediyor. Kaba inşaatları tamamlanan, dış cephe işlemleri, kapı, pencere ve mutfak dolapları takılan, çevre düzenlemesi yapılan konutlar kurayla hak sahiplerine teslim edilecek.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen kentler arasında Malatya'nın da bulunduğunu bildirdi.

Depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacını karşılamak için başlayan çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Yazıcı, yapımı tamamlanan konutların kurayla hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

5  BİN 100 TOKİ, 1000 KÖY KONUTUNUN TESLİMİ YAPILACAK 

Şehirde afetzedeler için inşa edilen konutlar hakkında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Vali Yazıcı, "Malatya genelinde şubat ayının başlarında 5 bin 100 civarında  TOKİ  konutumuz kuraya hazır olacak. 7 bin 700 de köy konutu ihale edilmişti, bunların 3'te 1'ine ancak başlayabildik, ihalesi yapıldı. Bunlardan da bin civarında konut bir ay içerisinde teslim edilmiş olacak." diye konuştu.

Malatya da 6 bin 100 deprem konutu şubat ayında teslim edilecek

DEPREM KONUTLARI SATILABİLİR Mİ?

Satın alınan konutlar üçüncü şahıslara devredilebilir mi? Buna göre, alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olan ve sözleşme imzalayanlar konutlarının borçlarını bitirip malik olunana kadar kimseye devredemezler. Bu süreçte, borcu devam ederken konutunu devreden hak sahiplerinin sözleşmeleri de feshedilir.

DEPREM KONUTLARI ÖDEMESİ HAKKINDA

TOKİ'nin deprem bölgesinde inşa edeceği konutların ödeme koşulları belli oldu. Buna göre hak sahipleri maliyet üzerinden borçlanacak. 2 yılı ödemesiz, toplam 20 sene faizsiz vade imkanı sağlanacak. Ödemeler aylık veya yıllık eşit taksitlerle yapılabilecek.

TOKİ DEPREM KONUTLARINI KİRAYA VEREBİLİR Mİ?

Standart konut projelerinde ise konut sahipleri konutlarını kiraya verebilmektedir. İstisnai durumları olan 3+1 konutlarda ise kiraya verilebilmesi hususu TOKİ idaresi inisiyatifindedir.

Emlak Konut GYO Malatya Merkez 1. Etap 2. Kısım ve 2. Etap 2. Kısım deprem konutları için imzaları attı!

Urfa’da yer alan toplam konut stokunun yüzde 5’ini yarım kalan konutlar oluşturmakta...

Bakan Özhaseki açıkladı: Türkiye'de hareketli 485 fay hattı var! Evler buna göre yapılmalı!


Geri Dön